DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

Odgovor na povabilo

Dne 22.01.2019 sem od Uredništvo MojaObčina.si prejel vaš e-mail in sicer »Vaš prispevek Kaj so z volitvami pridobili občani Loga in kaj zapostavljeni občani Dragomera in Lukovice? Je zbudil zanimanje naših bralcev. Na portalu Moja Občina.si Log – Dragomer pogrešamo vaše prispevke o dogajanju v Občini Log – Dragomer!«

Vesel sem vašega  povabila, da pogrešate moje prispevke, še zlasti, ker je odgovorni urednik v preteklosti zavračal mnogo prispevkov, ki so se nanašali na tekočo problematiko naše občine, tako mojih, kot tudi drugih občanov. Urednik je neobjektivno s članki favoriziral delo občinske uprave in župana, hkrati pa onemogočal in cenzuriral prispevke občanov, ki so imeli drugačen pogled na vsebino teh člankov. Zato smo bili občani prisiljeni 4 (štirikrat) zbirati podpise in se z letaki seznanjali o aktualni  občinski problematiki.

V kolikor je vaše povabilo iskreno, pričakujem, pa čeprav za nazaj objavite naše, še vedno aktualne prispevke kot npr. Zapis sestanka občanov z dne 5.6.2018 na temo Določitev prioritet investicij v naši občini«. Sprejeti so bili  3(trije ) sklepi, s podpisom 312 občanov. Na te sklepe  še vedno nismo prejeli ustreznih in strokovnih odgovorov. Tudi za naš literarni prispevek- pesem »Fikcije iz ljudskih dragih logov" z datumom  4. 4.2017, bi lahko našli ustrezen prostor v časopisu in ga objavili.

Zanimiv bi bil tudi vaš pisni prispevek na aktualno temo županove izobrazbe – diplome in na vojaški čin, ki ga ima v slovenski vojski  Objavljen prispevek v javnih glasilih in govoricah, ki krožijo med ljudmi, zahtevajo jasne odgovore, če želimo županu zagotoviti njegovo kredibilnost. Z diplomo v Bihaču leta 2008 je prejel naziv inženjer mašinstva, v Sloveniji pa uporablja naziv ing. strojništva. Nikjer ni zaslediti ustreznega dokumenta slovenske institucije, ki bi dovoljevala uporabo tega naziva. To je pomembno še zlasti zato, ker krožijo govorice o kupljenih bosanskih diplomah in nepriznanih diplomah v slovenski vojski. Tudi županovi različni vojaški čini, ki se pojavljajo v javnosti niso enotni. Nekje izvemo, da ima častniški čin stotnik, drugje pa da ima podčasniški čin praporščak. Za diplomo in čin je potrebno objaviti verodostojne dokumente, s katerimi se bodo, seveda če župan želi, odpravili vsi dvomi in nepotrebno obremenjevanje javnosti, kot tudi občanov naše občine.

S spoštovanjem in lepo pozdravljeni.
Dragomer, 24.01.2019.

Simon Perko

Oglejte si tudi