DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Občinska celostna prometna strategija – korak do še varnejše in bolj trajnostne mobilnosti

Občina Log-Dragomer je uspešno kandidirala na razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo ter pridobila evropska kohezijska sredstva za sofinanciranje izdelave dokumenta, na podlagi katerega bo temeljil nadaljnji razvoj mobilnosti. Izdelana Občinska celostna prometna strategija (OCPS) bo namreč tudi eden izmed pogojev za pridobivanje dodatnih javnih sredstev za izvedbo konkretnih ukrepov na področju trajnostne mobilnosti.
Osrednji namen OCPS je uvajanje dolgoročnih, strateških in trajnostnih rešitev urejanja prometa, ki bodo pripomogle k še višji kakovosti življenja v občini. Pomembno vlogo pri oblikovanju tega strateškega dokumenta boste imeli predvsem občanke in občani občine Log-Dragomer, saj se kot pešci, kolesarji, uporabniki javnega potniškega prometa ali vozniki osebnih vozil najpogosteje soočate z različnimi prometnimi izzivi. Zato že sedaj lepo vabljeni k čim večji udeležbi na spletnih delavnicah, javnih razpravah in drugih dogodkih. Tako boste lahko sodelovali pri oblikovanju vizije, predvsem pa pri prepoznavanju ključnih prometnih izzivov in iskanju najboljših rešitev, ki bodo omogočile še kakovostnejše življenje v vaši občini.
Strategija bo pripravljena v sodelovanju z izkušenimi strokovnjaki Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), Inštitutom za politike prostora (IPoP) in Ljubljanskim urbanističnim zavodom (LUZ).
Spremljajte torej občinsko spletno stran, družbene medije ter ostale kanale za obveščanje, preko katerih se boste lahko informirali o terminih delavnic in ostalih dogodkih.
1/2


 

Oglejte si tudi