DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Javni razpis zbiranja predlogov za podelitev priznanj Občine Log - Dragomer za leto 2024

Na podlagi 4. člena Odloka o priznanjih Občine Log - Dragomer (Uradni list RS, št. 54/09, 19/16 in 14/17) Občina Log - Dragomer objavlja

Javni razpis zbiranja predlogov za podelitev priznanj Občine Log - Dragomer za leto 2024

1.    NAZIV IN SEDEŽ RAZPISOVALCA

Občina Log - Dragomer, Na Grivi 5, 1351 Brezovica pri Ljubljani.

2.    ZBIRANJE PREDLOGOV ZA PRIZNANJA

Zbirajo se predlogi za naslednja priznanja:

-       grb občine Log - Dragomer,

-       priznanje Občine Log - Dragomer.

V koledarskem letu je možno podeliti največ dve priznanji grb Občine Log - Dragomer in do tri priznanja Občine Log - Dragomer. Naziv častni občan oziroma častna občanka se podeljuje po preteku dveh ali več let po zadnji podelitvi, zato ta naziv letos ni možno podeliti.

3.    KRITERIJI ZA PODELITEV PRIZNANJ

Grb občine je priznanje, ki se podeljuje posameznikom, zavodom, organizacijam, društvom, drugim pravnim osebam, ki delujejo na območju Občine Log - Dragomer za življenjsko ali dolgoletno delo, ki prispeva k razvoju in ugledu občine oziroma prispeva k boljšemu in kvalitetnejšemu življenju občanov.

Priznanje občine se podeljuje posameznikom, zavodom, organizacijam, društvom, drugim pravnim osebam za uspešno delo v koledarskem letu ali daljšem obdobju na različnih področjih družbenega življenja.

4.    PREDLAGATELJI PRIZNANJ

Predloge za podelitev priznanj in naziva lahko podajo občani Občine Log - Dragomer, župan, politične stranke in liste, zastopane v Občinskem svetu Občine Log - Dragomer, zavodi, organizacije, društva in druge pravne osebe, ki delujejo na območju Občine Log - Dragomer. Nihče ne more sebe ali svojih bližnjih sorodnikov predlagati za prejem priznanja.

5.    PREJEMNIKI PRIZNANJ

Prejemniki priznanj so lahko posamezniki, zavodi, organizacije, društva in druge pravne osebe. Do priznanj niso upravičeni funkcionarji Občine Log - Dragomer v času trajanja mandata.

6.    UTEMELJITEV PREDLOGA

Predlogu za podelitev priznanja Občine Log - Dragomer mora biti priložen obrazec, ki vsebuje osnovne in osebne podatke o posamezniku, zavodu, organizaciji, društvi ali drugi pravni osebi, z navedbo, za katero priznanje se predlaga kandidat, v utemeljitvi predloga mora biti opisana dejavnost in dosedanji uspehi kandidata. Obrazec je priloga tega razpisa in je dosegljiv na spletni strani www.log-dragomer.si in v sprejemni pisarni Občine Log - Dragomer. K obrazcu se mora obvezno priložiti življenjepis kandidata.

7.    ROK, DO KATEREGA JE POTREBNO POSLATI PREDLOGE

Predloge za podelitev priznanj Občine Log - Dragomer je potrebno poslati s priporočeno pošiljko ali oddati osebno na sedežu občine do 1. 3. 2024 do 12.00ure v zaprti ovojnici. Pisemska ovojnica mora biti opremljena s prilogo 3 – oprema pisemske ovojnice.

8.    DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije in pojasnila v zvezi z javnim razpisom so na voljo na sedežu Občine Log - Dragomer, po telefonu 01 750 77 08 ali preko elektronske pošte majda.volcansek@log-dragomer.si – kontaktna oseba Majda Volčanšek.


Občina Log - Dragomer
Župan Miran Stanovnik


Oglejte si tudi