DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Pomladna osvežitev cvetličnih lončkov

Okrasni cvetlični lonci so priljubljen dodatek v domovih, ki dodajajo barvitost in svežino. Da resnično zasijejo in pridejo do izraza, je ključno, da so usklajeni s preostalim interierjem in barvami cvetov. Prenova cvetličnih loncev je cenovno ugoden projekt, ki lahko precej spremeni podobo naših domov in izboljša estetski videz prostora. S svežimi barvami in kreativnimi vzorčki na lončkih, lahko privlačno popestrite in oživite prostor ter ustvarite pomladno razpoloženje  Zato so v likovni sekciji, ki deluje pod vodstvom Drage Davidkove v Kulturno-umetniškem društvu Kosec, izkoristili zadnje zimske dni za pomladno prenovo cvetličnih lončkov.

Prenova cvetličnih lončkov je cenovno ugoden projekt, ki lahko precej spremeni podobo naših domov in izboljša njihov videz. Za ta preprost projekt potrebujete le nekaj osnovnih materialov, kot so: glineni lonci, akrilne barve, čopiči, morda čipke in zaščitni lak. Postopek je preprost: najprej očistimo in posušimo lonec. Če želimo biti bolj samozavestni pri prenovi lonca ali oblikovati bolj natančen vzorec, lahko najprej s svinčnikom narišemo želeni motiv. Nato lonec premažemo z akrilno barvo in počakamo, da se posuši. Za bolj intenziven videz ponovimo nanos barve. Na koncu lonec obdelamo z zaščitnim lakom, kar omogoča, da je primeren tudi za zunanjo uporabo, saj ga lak zaščiti pred vremenskimi vplivi. 
Udeženke delavnice so z navdušenjem odnesle domov svoje končne izdelke, ki jim bodo prinašali veselje ob vsakem pogledu. Prenova cvetličnih lončkov je odličen način, kako osvežiti notranje prostore in pričarati pomladno vzdušje v domu. Če želite oživiti svoje prostore z lastnimi unikatnimi lončki, si vzemite čas za ustvarjalnost in začnite s preprosto pomladno prenovo. Vaš dom bo zasijal v novi podobi, ki jo ustvarite sami.


V. L. foto: KUD Kosec




Oglejte si tudi