DANES
21°C
15°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

KUD Kosec zelo aktiven tudi v letu 2015

KUD Kosec je tudi v preteklem letu sledil svojemu poslanstvu, spoznavanju različnih kulturnih veščin in ustvarjanju ter marljivo in vestno izpeljal vrsto aktivnosti na področju kulture in izobraževanja. Nekatere sekcije so nadaljevale dobro utrjeno pot, določene aktivnosti pa jim je uspelo vzpostaviti popolnoma na novo. Eden izmed bolj pomembnih mejnikov društva je bil dogovor z občino o začasni uporabi prostora v stavbi stare šole na Logu, zelo ponosni pa so tudi na izdajo druge številke revije Kosec.

Tako kot v preteklih letih je tudi tokratno vodenje občnega zbora KUD Kosec prevzel Matija Nik. Še pred odprtjem zbora so dogajanje, kot se za kulturnike spodobi, popestrili s kulturno obarvanim programom. Led je prebila otroška folklorna skupina, za njimi se je predstavila novoustanovljena glasbena skupina Mladi po srcu, zbrane pa so s pesmijo na vrh nebotičnika popeljali otroci. Na občnem zboru smo lahko prisluhnili poročilu predsednice o delu v lanskem letu, posamezni vodje sekcij pa so predstavili svoje delo. Kot je dejala predsednica Anica Vengust, so za uspešno izvedbo prireditev, delavnic in tečajev zaslužni predvsem mentorji, ki so pri projektih žrtvovali svoj prosti čas in prostovoljno sodelovali. Kot smo lahko slišali, se je poleg delavnic v občini odvila še obilica kulturnih dogodkov, kot najodmevnejše je Vengustova izpostavila prireditve ob kulturnem prazniku, ki je bila posvečena 100-letnici Frana Milčinskega Ježka, dnevu žena in materinskem dnevu, za otroke in organizacijo občinske proslave ob prazniku občine s predstavitvijo poezije Dragice Krašovec, predstavitev avtobiografije Lovra Sodje, sodelovanje pri organizaciji in izvedbi aktivnih poletnih počitnic, tečaj za preprečevanje padcev v starosti, sodelovanje na Športfejstu ter čajanko. »Veliko naporov je društvo vložilo tudi v obveščanje članov o dogodkih ter v prepoznavnost društva v okvirih naše občine in izven nje,« je pojasnila predsednica. V lanskem šolskem letu so bile še posebej aktivne klekljarice, likovna sekcija, odbor za ohranjanje kulturne dediščine, zeliščna in plesna sekcija ter sekcija DVIG, ki je septembra izstopila iz društva ter se podala na samostojno pot.
V letošnjem letu je društvo že sodelovalo pri organizaciji kar nekaj prireditev, izpeljali pa so tudi vrsto delavnic. Svoje poslanstvo bodo nadaljevali tudi v maju in juniju, ko bo na vrsto prišla organizacija prireditev ob tednu ljubiteljske kulture ter občinske proslave ob prazniku občine s podelitvijo priznanj. Jeseni bodo nadaljevali z delovanjem sekcij, ponovno pa si želijo oživeti gledališko sekcijo ter med drugim ustanoviti plesno skupino.

1/11











 

V. L.

Foto: KUD Kosec

Oglejte si tudi