DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Pridobljene vse kanalizacijske služnosti

Občina je naredila korak naprej pri uresničitvi projekta kanalizacije; kot so nam pojasnili v občinski upravi, so pridobljene vse služnosti fizičnih oseb, proti koncu pa gre tudi postopek pridobivanja služnosti Darsa, DRSC-ja in sklada kmetijskih zemljišč. A s pridobitvijo služnosti se zadeva še ni končala; občina mora do konca junija zaključiti vse projekte, pridobiti gradbeno dovoljenje in dobiti odobreno vlogo za evropska sredstva.

Projekt pridobivanja in izdelovanja dokumentacije za gradnjo kanalizacije in čistilne naprave v Občini Log - Dragomer gre proti koncu, a občina bo morala zelo pohiteti, če bo hotela ujeti vlak s kohezijskimi sredstvi. Kot nam je pojasnil Jure Jančič iz občinske uprave, odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Log - Dragomer sestavlja pet projektov; pri projektu kanalizacije v vzhodnem delu Dragomerja so izdelani tako projekti za pridobitev gradbenega dovoljenja kot projekti za izvedbo del. Pri kanalizaciji Lukovica ter kanalizaciji Dragomer zahod in osrednji del so izdelani projekti za gradbeno dovoljenje, ti pa so v zaključni fazi tudi pri projektu kanalizacije Log in čistilne naprave. Pri teh dveh projektih trenutno pregledujejo, ali so pridobljena vsa soglasja, saj so morali projekta nekoliko popraviti, ker so zaradi nepridobitve služnosti preprojektirali križišče na regionalni cesti pred osnovno šolo.

 

Sicer pa je občina na ministrstvo za kmetijstvo in okolje že oddala splošni del razpisne dokumentacije za zbiranje ponudb, ki jo ministrstvo pregleduje, tehnični del pa je v fazi oddajanja, je povedal Jančič.

 

Župan Mladen Sumina dodaja, da je občinska uprava vložila vse napore v projekt izgradnje kanalizacije in čistilne naprave ter si prizadeva, da bi jim uspelo koristiti kohezijska sredstva finančne perspektive 2007–2013. Župan nam je še razložil, da so se od začetka do danes projekti v nekaterih delih spreminjali: "Nekaterim služnostim, ki jih nismo mogli pridobiti, smo se izognili s preprojektiranjem, kar se je na primer zgodilo v Jami in Dolini ter tudi v nekaterih delih Loga in Dragomerja."

 

Letos nas najverjetneje že čaka gradnja dela kanalizacije. Ob regionalni cesti naj bi namreč sočasno z gradnjo kolesarskih poti in pločnikov potekala gradnja kanalizacije, del kanalizacije pa naj bi vgradili tudi v Dragomerško cesto.

Oglejte si tudi