JUTRI
25°C
13°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

TAI JI QUAN, veščina za zdravje

Začetni tečaj starodavne kitajske meditativne veščine gibanja TAI JI QUAN

TAI JI QUAN (v nekaterih zapisih se piše kot T’ai Chi Ch’üan) je starodavna kitajska meditativna veščina gibanja, zelo preprosta in učinkovita veščina za ohranjevanje in pridobivanje zdravja, primeren za vse starosti in oba spola.

 

 Na pogled počasen, umirjen ples, premikanje skozi prostor, nekaj preprostega in prvinskega, nekakšno improvizirano počasno gibanje. Vendar to umirjeno drsenje po prostoru ni nobena improvizacija, pač pa natančno določeno gibanje.

 

Značilnosti izvajanja veščine so globoka zbranost, počasni, umirjeni, nepretrgano drseči gibi in sproščeno preponsko dihanje. Dihanje in gibanje sta usklajena v sproščenem počasnem tempu.

 

Četudi je veščina izjemno učinkovita tehnika samoobrambe, je njena vloga v današnji družbi predvsem v spodbujanju zdravja

 

Spopademo se lahko z uničujočim učinkom sodobnega načina življenja, ki povzroča številna kronična in neozdravljiva obolenja. Omogoča učinkovitejše reševanje vsakodnevnih problemov, zmanjšuje ostrino osebnega doživljanja stresnih stanj, zmanjšuje pa tudi živčnost in notranji nemir.

1/2

Vadba z mečem

 

Prav neverjetno izboljšuje naše psihične in fizične zmogljivosti, ki so velikokrat glavna ovira za popolnejše in uspešnejše obvladovanje drugih telesnih spretnosti in sposobnosti.

 

Vabljeni ste, da se nam pridružite na vadbi v septembru, mesecu odprtih vrat, v telovadnici OŠ-Trnovo, Karunova 14a, vsak torek in četrtek ob 19. uri.

 

 "Kdor se dolgo odloča ali naj stori naslednji korak ali ne, se mu lahko zgodi, da bo vse življenje stal na eni nogi". (kitajska modrost)

Oglejte si tudi