Ljubljana

DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Pohod okoli Četrtne Skupnosti Sostro

To nedeljo, 8.10.2023, je potekal pohod okoli Četrtne skupnosti Sostro, ki ga je organiziralo Konjeniško društvo Sostro za vse ljubitelje narave, pohodov in športa nasploh. ČS Sostro po svojem obsegu meri okoli 50 km, udeleženi pohodniki so jih prehodili 47, in sicer s postanki, v 12 urah. Odhod je bil ob 6:00 uri zjutraj izpred domačije Šubelj, po domače Muzel v Podmolniku pri Ljubljani.

Pot je bila v celoti prehojena peš, skozi prelepe vasi, gozdne površino in po rekreacijskih in tematskih poteh, katerih pa ni malo. Prehodili so Besnico, Brezje pri Lipoglavu, Češnjico, Dolgo Brdo, Gabrje pri Jančah, Janče, Javor, Mali Lipoglav, Mali vrh pri Prežganju, Malo Trebeljevo, Pance, Podlipoglav, Prežganje, Ravno Brdo, Repče, Sadinja vas, Selo pri Pancah, Šentpavel, Tuji Grm, Veliki Lipoglav, Veliko Trebeljevo, Vnajnarje, Volavlje, Zagradišče in Zgornjo Besnico, Sostro in v Podmolnik.  Vmes je bil postanek za malico na Jančah, v Spodnji Besnici kosilo, sledila je krepčilna kava v Ribiškem domu pod Debnim vrhom v Zalogu, kjer je pogumne pohodnike, v tistem čisto zadnjem delu poti do doma, pričakala predsednica Konjeniškega društva Sostro s konjem in jih pospremila vse do domačije Muzel v Podmolniku, na končni cilj.

1/4

Čas za dobro malico

Še zadnji del poti ob družbi konja

Dobre volje kar ne zmanjka

Zdaj pa res domov

Naši konjarji in podporniki Konjeniškega društva Sostro so ponovno dokazali svoj vztrajen duh v zdravem telesu, da imajo radi svoj kraj, rekreacijo in prijetna druženja, ki ustvarjajo pozitivno vzdušje. BRAVO POHODNIKI, IZJEMEN USPEH!


Oglejte si tudi