JUTRI
21°C
15°C
SRE.
22°C
14°C
Oceni objavo

Podari malico

podariMalico je dobrodelni projekt, ki so pripravili v ekipi eAsistenta v sodelovanju z dobrodelno ustanovo Danu filantropija. Projekt je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah.

Namen projekta ni nadomestiti socialno državo ali konkurirati dobrodelnim organizacijam, ampak želijo na tem področju pomagati, ker so s svojim delovanjem vključeni v šole in jim lahko pri zbiranju sredstev za njihove učence in dijake učinkovito pomagajo.

 

Preko portala podariMalico lahko pomagate učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah.

Minimalno nakazilo je 2,42 € (povprečna cena 1 malice oz. kosila). Sredstva v celoti namenimo izbrani šoli, mi pa krijemo vse administrativne stroške projekta. Zbrana sredstva šola vodi pod računom šolskega sklada na posebnem kontu. Sredstva, ki jih donirate, so namenjena prvotno otrokom za malice oz. kosila, ko pa šola to pokrije, se odloči, za kaj bo namenila presežek sredstev. Na primer: šolske potrebščine, obvezne ekskurzije, ki si jih otroci, ki živijo v težkih materialnih razmerah, ne morejo privoščiti.

 

Kako deluje?

 

Vsak mesec se zbirajo denarna sredstva, ki jih nakažejo šoli, da pomagajo otrokom. Sredstva se zbirajo do zadnjega dne v mesecu, za prihajajoči mesec.Sredstva v celoti namenimo šolam, mi pa krijemo vse administrativne stroške projekta.

Sredstva se zbirajo na računu Danu filantropije, do 10. v mesecu pa naredimo nakazilo na šolski sklad posamezne šole.

Informacija o številu učencev ali dijakov, ki potrebujejo pomoč, je podana s strani posamezne šole in od šol.. Šole so najbolj seznanjene kdo od otrok potrebuje denarno pomoč in zato je šolam prepuščena odločitev, komu bodo sredstva namenile.

Oglejte si tudi