Ljubljana

DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Dobre karte, hitra žoga in šah mat

Na pomembnost duševnega zdravja moramo opozarjati vsak dan, saj se bo v prihodnosti z motnjami v duševnem zdravju enkrat v življenju srečal že vsak 3. Slovenec. Ravno zato smo dejavnosti v okviru obeležitve 10. oktobra-Svetovnega dneva duševnega zdravja izvajali še do 21. oktobra. Za ohranitev prožnih možganov ter zdravega telesa in duha je zelo pomembno, da smo vseskozi aktivni, tako duševno kot tudi telesno. In kaj je lepšega, če se ob tem še zabavamo in družimo s prijatelji?

Na ŠENT-u-Slovenskem združenju za duševno zdravje v Ljubljani smo zato pripravili turnirje v namiznem tenisu, taroku in šahu.

 

Za zmago v namiznem tenisu se je potegovalo sedem tekmovalk in tekmovalcev. Negotovost je naraščala  vse do konca, kjer sta se za drugo mesto pomerila Franci in Jerneja. Zmago je odnesel postaven mladenič, Jaka, drugi je bil, še vedno odličen veteran France, čast nežnejšega spola pa je zelo dobro ubranila mlada Jerneja.

 

Nič kaj manj ni bilo napeto na šahovskem turnirju, kjer se je za zmago borilo pet tekmovalcev. Na koncu sta si prvo mesto z enakim številom točk (4,5)  razdelila Bogo, ŠENT Ljubljana in Mitja, ŠENT Kočevje.

 

Tudi dobra partija taroka, ti požene kri po žilah in polepša dan.  Turnir v taroku je potekal dobrih pet ur. Potili so se prsti, napenjali možgani in tudi nekaj emocij je bilo vmes.  1. mesto si je priigrala Nada, 2. mesto Bogo, 3. mesto pa je osvojil Borut.

1/2

Mitja in Bogo med bojem za prvo mesto na šahovskem turnirju

Brane kot sodnik budno spremlja igro taroka

 

Na vseh treh turnirjih so bile igre tako zanimive in napete, da se jih ne bi sramovali niti v kaki profesionalni ligi. Kljub tekmovalnemu duhu pa smo bili na koncu vsi zmagovalci, saj so prevladali fer play, tovarištvo in zadovoljstvo, da smo se imeli tako lepo.

Povezave

www.sent.si

Oglejte si tudi