Ljubljana

DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
12°C
Oceni objavo

Prvomajski pohod s konjeniki na Molnik, 2023

Letos smo se s konjeniki zopet odpravili na prvomajski pohod na Molnik, kamor se vsako leto odpravijo tudi pohodniki. Čeprav nekoliko hladno oblačno vreme in z občasnimi sončnimi žarki, je bila ježa po sveže zelenem gozdu prav prijetna. Na poti smo se srečali še s pohodniki, ki so bili tudi že na poti na Molnik, med njimi tudi najmlajši.

Vrh na Molniku je od letošnje spomladi lepo prenovljen z novimi klopmi in mizami, za kar je poskrbela družina Šubelj, po domače Muzelj. Na sredini je zdaj tudi trajno postavljen in podprt visok mlaj s slovensko zastavo, malo stran pa je urejen še privez za konje. Vso prenovo in ureditev je organiziralo Turistično društvo Zadvor. Zdaj se več pohodnikov lahko kadarkoli udobno vsede za mizo in uživajo v umirjeni naravi.

Letošnjega pohoda se je udeležilo kar lepo število ljudi in se pridružilo topli malici in pijači. Otroci so se radovedno zadrževali pri naših konjih pri privezu. Letos smo imeli s seboj še neustrašno dvoletno žrebičko, ki je bila s svojo radovednostjo še posebej zanimiva.

1/5





Turistično društvo Zadvor je po prihodu z Molnika vse pohodnike in krajane povabilo še na prvomajski golaž k Brunarici Zadvor kar je bilo lahko tudi že čas dobrega kosila in nadaljevanje prijetnega druženja ter sprostitve. Dan je bil nenazadnje prav lep.

Oglejte si tudi