DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Festival za 3. življenjsko obdobje

V Cankarjevem domu bo od 1. do 3. oktobra potekal 12. Festival za tretje življenjsko obdobje na katerem se bodo odvila uporabna predavanja, delavnice, predstavitve in pogovori.

 V treh dneh festivala se bo na sejemski razstavi predstavilo več kot 200 razstavljavcev z informacijami, izdelki in storitvami, ki spodbujajo aktivno staranje, izboljšujejo življenje tako starejših kot vseh ostalih generacij in prispevajo k uresničevanju sodelovanja solidarnosti med generacijami.

Ob tem bo potekal tudi pester kulturni program na več lokacijah v Cankarjevem domu s posebnimi dogodki v Linahrtovi dvorani, ki ga pripravlja več kot 2000 nastopajočih.

Poseben del festivalskega programa bo namenjen strokovnim razpravam o zelo aktualnih vprašanjih - od pokojninske in drugih reforn, ekonomske in siceršnje participacije sterjših v družbi, itd. 

Festival se odvija pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Danila Türka. Na razpravah pa bodo me drugimi sodelovali minister Andrej Vizjak, predsednica Zveze društev upokojencev dr. Mateja Kožuh Novak, predsednica uprave zavarovalnice Vzajemna Marija Milojka Kolar Celarc, podžupan Mestne občine Ljubljana Janez Koželj, izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, pobudnica gostilne Druga violina dr. Valerija Bužan ter številni drugi strokovnjaki z različnih področij.

Povezave

www.f3zo.si

Oglejte si tudi