Ljubljana

DANES
19°C
14°C
JUTRI
23°C
13°C
Oceni objavo

Starševski klepet in nagradna igra - RASTEM IN UČIM SE S KNJIGO

Rastem in učim se s knjigo - nagradna igra

V četrtek 28.09.2023 smo izvedli starševski klepet z naslovom Rastem in učim se s knjigo. Srečali smo se preko virtualnega okolja in pokramljali o pomenu branja v predšolskem obdobju. Gostili smo Mojco Fatur, igralko in pisateljico knjig za otroke. Pogovor je vodila družinska svetovalka in vzgojiteljica Manca Sever Žumer.

Tematiko, povezano s knjigami, smo izbrali saj med 8. septembrom in 8. oktobrom poteka Nacionalni mesec skupnega branja. Na klepetu smo govorili o tem, da smo starši najbolj pomemben člen v predajanju ljubezni do knjig otrokom. Skupno branje knjig družini prinaša čas povezovanja, možnosti za razvoj pogovora na različne tematike in širjenja obzorij. Izbira knjig naj bo prilagojena starosti otroka, starejšim otrokom pa branje lahko približamo preko duhovitih zgodb in s temami, ki so zanje aktualne ter prijetnih ilustracij. Preko zgodb lahko na domačem kavču potujemo v daljne dežele in spoznavamo tradicije drugih kultur, kar celo družino obogati in ji včasih tudi nastavi ogledalo. 

To novico zaključujemo še z vestjo o nagradni igri. Ob izteku nacionalnega meseca skupnega branja skupaj z Založbo Chiara organiziramo nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za izvod knjige Pobegla radirka!

V nagradni igri sodelujete tako, da:
1. Všečkate facebook stran Zavod IZRIIS
2. V komentar pod facebook objavo o nagradni igri napišete ime in priimek avtorice knjige Pobegla radirka!

Upoštevali bomo vse kandidate, ki uspešno izpolnijo 1. in 2. korak do konca tega tedna  (08.10.2023 ob 23.59).

 _____
Starševske klepete in nagradno igro organiziramo v okviru programa 'Krepitev starševskih kompetenc - Izberi zdravo življenje!', ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.


Rastem s knjigo

Oglejte si tudi