DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Brezplačno predavanje o mandalah z barvnimi diapozitivi

Preko aplikacije Zoom

14. 11. 2023 ob 18.00

in

17. 11. 2023 ob 18.00

Mandala je staro indijska, sanskrtska beseda, ki pomeni krog. Prisotne so v vzorcih, ki jih ustvarja narava zato so vtisnjene tudi v naši podzavesti.

Skladnost in uravnovešena oblika, moč, ki se prebija iz središča mandale, navdušuje vsakega ustvarjalca ali opazovalca in ga spodbuja, naj poišče lastno središče. Risanje mandal na podlagi svete geometrije v nas ustvarja mir, povezanost z lastnim bitjem, prebujanje notranjega otroka, radovednost, vednost, da zmorem več, širi našo zavest in razumevanje obstoja, obenem pa dopušča fantaziji prosto pot v estetskem izražanju.

Vsaka narisana mandala ima svoj namen, drugačno vibracijo in sporočilo. Že od davnine je predstavljalo risanje mandal aktivno meditacijo za sproščanje telesa, čustev  in uma. Obenem risanje mandal čisti našo podzavest. Na tak način nas z lahkoto nahrani s kreativno energijo ter nam pomaga doseči harmonijo med zunanjim svetom in notranjimi stanji zavesti.

Po svetu je risanje mandal zelo priljubljena tehnika sproščanja in dela na sebi.

Na predavanju ob barvnih diapozitivih, bomo pogledali kje v naravi se mandale nahajajo, kako se oblikujejo v vzorcih rastlin, v telesnih proporcih živali in ljudi, v arhitekturi svetiš in templjev, stavbah posvečenih kulturnim prireditvam, stari in sodobni tehnologi…

1/3



Predavanju sledi tečaj risanja mandal. Za to vrsto umetnosti ne potrebujemo predznanja, ker se počasi naučimo postaviti namen mandale in narisati vsako posebej. Mandale rišemo s šestilom na risalni papir. Mandale tudi barvamo s svinčenimi barvicami (lahko tudi z drugimi barvicami) in jih senčimo. Vsakokrat, ko pridemo na višjo vibracijo in namen ustvarjanja mandale, zapišemo besedilo z novo razlago in pomenom.

 

Dobrodošli v krogu ustvarjalnih duš.

 

Predhodne prijave na:

GSM 031 670 392

Email:irenajarc9@gmail.com

Oglejte si tudi