JUTRI
21°C
15°C
SRE.
22°C
14°C
Oceni objavo

Predstavitev knjige Lahkih nog veselo na okrog

V okviru praznovanj Občine Litija smo predstavili knjigo Lahkih nog veselo naokrog, 30 let planinsko - pohodniške sekcije Društva upokojencev Litija.  Knjiga je pregled 30 – letnega tovarištva, sodelovanja, spoznavanja kulturnih in zgodovinskih krajev na pohodih po Sloveniji in bližnjem zamejstvu. Zadnjim desetim letom so dodane jubilejne izdaje Prusikov ob 10., 15. in 20. obletnici delovanja sekcije. Knjiga vsebuje tudi spisek pohodov po posameznih letih in je tako tudi zanimiva ne le za udeležence pohodov, ampak tudi za posameznike in organizatorje pohodov, saj je v njej obilica idej za spoštljivo obiskovanje gora. Varstvo narave je sestavni del vsakega pohoda.

Predstavitev knjige so pospremile fotografije, pesmi Beti in Janeza, Dragice in Zvonke, Pavla in Anita pa sta sodelovali s citrami. Vsebino knjige je predstavila Vida Vukovič, Nuša Rozman je opisala delovanje sekcije, Almira Jelnikar preletela tri desetletja, Slavka Matoz nam je prebrala svoje pesmi, slišali smo tudi pesem Mile Grošelj. Spomnili smo se tudi vseh, ki jih ni več med nami ali se ne morejo več pridružiti. Iz knjige je izstopila tudi Pehta, ki je še dodatno popestrila program. Pesmim so pritegnili tudi navzoči in knjigo pospremili na pot.

1/6

Program Knjigi na pot.





Zahvaljujemo se vsem donatorjem, ki so omogočili izdajo knjige o bogatem delovanju planinsko pohodniške sekcije, ki je verjetno ena redkih s tako dolgo tradicijo delovanja.

Oglejte si tudi