Litija

DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Občino Litija obiskala britanska veleposlanica Sophie Honey

V sklopu obiskovanj slovenskih občin je britanska veleposlanica Sophie Honey 15. februarja obiskala tudi občino Litija, k čemur je skupaj z županom Francijem Rokavcem pripomogel tudi dolgoletni novinar Dela in dopisnik iz ZDA Mitja Meršol. Pri obisku je sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije ter gostišče Vrabec, kjer je potekal uvodni del obiska.

 

Med kratkim spoznavnim obiskom Geometričnega središča Slovenije na Slivni je župan veleposlanici predstavil značilnosti občine Litija ter ključna razvojna področja za prihodnja leta, prav tako pa najznamenitejše turistične lokacije v občini. Izpostavil je tudi najpomembnejše tradicionalne dogodke, zlasti tiste, ki se odvijajo na območju Slivne in Vač. Veleposlanica je izrazila veliko zanimanje za bodoči obisk naravnih in kulturnih znamenitosti, prav tako pa jo je pozitivno presenetilo dejstvo, da si občina prizadeva za vzpostavljanje novih delovnih mest v sami občini in s tem za zmanjšanje dnevnih migracij, kar za London z okolico ni značilno.


Nato si je veleposlanica ogledala pomnik GEOSS, kjer so jo z dobrodošlico, kratkim kulturnim programom in recitalom Zdravljice sprejeli člani Družinskega gledališča Kolenc. Po vpisu v knjigo pomembnih gostov pri pomniku GEOSS se je veleposlanica zahvalila za topel sprejem in zagotovila, da srečanje ni bilo zadnje.

Oglejte si tudi