DANES
19°C
14°C
JUTRI
23°C
13°C
Oceni objavo

Na Savi je manj svečk in veliko zastavic

 Zadnje oktobrske dni, pa vse do 1. novembra, se je odvijala že osma vseslovenska humanitarno-ekološka akcija Manj svečk za manj grobov, ki je bila že drugič prisotna tudi na Savi.

Ker je bil led prebit že v preteklem letu, je letošnja akcija potekala povsem utečeno. Z akcijo smo pričeli  že predzadnji vikend oktobra in nadaljevali 28.10., ter vse tja do 1.11. 2016. Kronološko gledano smo letos namenili akciji manj dni, a zaradi tega nismo bili nič manj uspešni. Nasprotno. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj so ga obiskovalci pridoma izkoristili in množično obiskovali pokopališča. Res,  da so bila jutra in večeri za nas prostovoljke kar hladni in sveži, a smo jih z dobro voljo in energijo, ter ob pomoči prijaznih sosedov, ki so skrbeli za nas z toplimi napitki in sladkimi dobrotami, zlahka prestale.
Kljub temu, da  namen zbiranja sredstev  letos ni bil krajevno povezan z našim krajem, so se krajani in ostali obiskovalci množično odzvali in odločili za nakup zastavice sočutja,ter s tem podprli naša prizadevanja, da ob spominu na naše pokojne, ki smo jih izgubili, ne prižigamo gore sveč, ampak vsaj malce omejimo rabo svečk, ekološko razbremenimo naravo, s prispevkom pa morda nekomu pomagamo, mu olajšamo  ali celo rešimo življenje. Letos bomo zbrana sredstva, skupaj z nekaterimi ostalimi KS namenili za nakup pripomočka za senzorično integracijo za otroke s težjo in težko motnjo v duševnem in telesnem razvoju  za OŠ Litija – Podružnica s prilagojenim programom, kjer so v posebnem programu vzgoje in izobraževanja otroci s srednjo, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju in drugimi kombiniranimi motnjami. Naš prispevek v tej zgodbi znaša 1.710,00 €, ki pa bo zmanjšan le za pokritje stroškov tiska zastavic in plakatov. Upamo, da bomo z tem dejanjem otrokom vsaj malce olajšali njihovo delo in v njihov vsakdan ponesli nekaj sončnih žarkov in topline.

1/6






Na Savi je manj svečk in več zastavic sočutja, a zagotovo še vedno premalo. K temu dosežku so pripomogle naše marljive prostovoljke: Alenka Koprivnikar, Barbara Škrabanja, Darja Zupančič, Nika Pečaver,  Joži Mrzel, Joži Borišek, Marinka Zagorc, Tanja Šivavec,  Tatjana Primc, Tatjana Razoršek, Tina Veldin, Urška Jager in Vida Lukač, katerim se toplo zahvaljujem. Prisrčna hvala tudi KORK-u Sava in prijaznim sosedom za tople napitke.
Zastavice sočutja so še naprej na voljo v Gostilni Berdajs in bodimo del akcije skozi celo leto.
Nekaj utrinkov iz naše akcije najdete na spletni strani www.ks-sava.si  ter spletni strani Manj svečk za manj grobov  http://manjsveck-manjgrobov.si/ in na FB strani https://www.facebook.com/#!/ManjSveckManjGrobov/?fref=ts .

 
Za KS Sava sestavila: Tatjana Primc

Oglejte si tudi