Litija

JUTRI
19°C
14°C
PET.
23°C
13°C
Oceni objavo

Šmarski tamburaši zaključili sezono v Novem Sadu

Od 22. do 24. junija, je v Srbiji, v Novem Sadu, potekal že deseti Tamburica fest. Letos je tam nastopilo več kot 600 nastopajočih iz osmih različnih držav, med njimi tudi Šmarski tamburaši.
V petek, 23. junija, ob 14.30 uri, smo se člani Tamburaškega orkestra Šmartno odpravili proti Srbiji. Med vožnjo smo naredili več postankov in v Novi Sad prispeli po devetih urah vožnje. Nastanjeni smo bili v hotelu Novi Sad. Organizator je poskrbel za namestitev in prehrano vseh udeležencev tekmovanja, za naš prevoz z avtobusom pa je poskrbelo naše društvo. Medijski sponzorji festivala so bili Nacionalna televizija RTS, RT Vojvodine, RTRS BiH, Večernje novosti, Novosadski dnevnik in drugi. V soboto dopoldan smo na odru v centru mesta, na trgu Svobode, opravili tonsko vajo. Nad prizoriščem smo bili navdušeni, saj je bil prireditveni prostor izredno velik in odlično ozvočen. Popoldan smo se odpravili tudi na Petrovaradinsko trdnjavo in si ogledali mesto. Pred našim večernim nastopom so nastopale tamburaške skupine iz  Hrvaške, Makedonije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske. Šmarski tamburaši, kot predstavniki Slovenije, smo nastopili zadnji. Zaigrali smo tri skladbe, Avtocesto, O sole mio in Šaltinko. Pri drugi in tretji skladbi  je z nami zapel tudi solist
1/2

Prejem diplome

Darko Vidic
Darko Vidic. Odziv publike, kot tudi našega dirigenta Štefana Vidica je bil presenetljiv, saj so nas nagradili z dolgim aplavzom. Po našem nastopu je sledila podelitev nagrad. Šmarski tamburaši smo prejeli posebno nagrado žirije.

Podelitvi priznanj je sledil celovečerni koncert "Bajage in instruktorov", ki smo se ga seveda udeležili tudi mi. Gostovanje v Novem Sadu nam bo ostalo v lepem spominu in s prijetnim občutkom, da smo z doseženim priznanjem zelo uspešno zaključili sezono.         .

Oglejte si tudi