DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Razstava risb in grafik Jelke Jantol, »ČRTE«

Knjižnica Litija, enota Šmartno vabi na razstavo risb in grafik Jelke Jantol, »ČRTE«, v Knjižnici Šmartno, v četrtek, 8. 10. 2015, ob 19. uri.

Kulturni program: Glasbena šola Litija in Šmartno


Jelka Jantol, po poklicu dipl. vzgojiteljica, je ljubezen do risanja prejela od očeta, do pisanja pa od mame. V njej domuje kopica talentov, riše, slika, fotografira, poslikava pohištvo, svilo, izdeluje nakit, voščilnice, piše pesmi in kratko prozo, je zbirateljica in navdušena nad kuhanjem in pečenjem. Precej let je te talente skrivala pred javnostjo in se šele leta 2012 vključila v društvo LILA, kjer sta njeno ustvarjanje spremljala mentorja, mag. Zoran Poznič in Jože Potokar-Cvrčo. Čeprav ljubi barve, se je zaljubila v risbo in grafiko. Četudi prekipeva od ustvarjalnega nemira, je še vedno najraje mama svoji hčerki Petri in partnerka soprogu Bojanu.

 

Njeno ustvarjalnost so opazili tudi drugi, saj je letos v Mengšu prejela Certifikat kakovosti za grafiko-jedkanico »Mačka na pločevinasti strehi«, ki ga podeljuje Zveza likovnih društev Slovenije.

 

1/2


Sodeluje na skupinskih razstavah in ex temporih, samostojno je prvič razstavljala lani v Litiji, drugič pa letos v maju, v DD Trbovlje.

 

Na srečanju se bo predstavila tudi kot pesnica, slišali bomo nekaj pesmi, tudi tiste, ki jih je posvetila hčerki Petri. 

 

Jelka Jantol, Črte

 

»Čez svet so narisane črte, poti, ki vodijo kamorkoli si zaželiš, potovanja v neznano, včasih brezpotja, čez širna obzorja, nebesne širjave, vse tja do vesolja, v temine neskončne...«

Oglejte si tudi