Litija

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

12. DAN JAGOD IN ŠPARGLJEV

Zadnjo majsko nedeljo Vas vabimo, da poskusite domače jagode in šparglje.

 
Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je vodilo prireditve Dan jagod in špargljev, ki se bo v nedeljo, 29. maja 2022 odvijala v vasici Breg pri Litiji.
Breg pri Litiji je od Litije oddaljen dva, od  Ljubljane pa 40 kilometrov. V dobre pol ure vožnje iz prestolnice se na podeželju lahko naužijemo svežega zraka in domačih dobrot.

Od 10. ure dalje boste lahko na prireditvi, ki bo letos že dvanajstič potekala pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, poskusili okusne jedi iz špargljev in jagodne sladice. Kulinarične užitke bodo dopolnile še sveže pečeno meso iz žara. Sveže jagode in šparglje boste lahko tudi kupili.
 
Domačini bodo na stojnicah predstavili lokalne dobrote in izdelke domače in umetnostne obrti.  Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba "domača". Vsi obiskovalci si boste lahko ogledali obnovljeno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo ji dodali še zbirko ptic, ki živijo v porečju reke Save.

Prireditev organizira Društvo za razvoj podeželja LAZ.

Kaj je lepšega kot uživati spomladanske sončne dni na prostem? Uživati jih ob imenitni kulinarični ponudbi iz sestavin, ki prepričajo še tako zahtevne jedce seveda!


Oglejte si tudi