Lenart

DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Lov s pobrateno LD Boč na Kozjaku

Lovci LD Lenart že vrsto let gojimo prijateljske vezi z LD Boč na Kozjaku. Že davnega leta 1975 so se stkale prijateljske vezi med obema LD, ki trajajo še danes.

Vsako leto povabimo člane te lovske družine prvo nedeljo v septembru  na tradicionalni Račji piknik, v mesecu novembru pa na skupni lov v revir Čreta. Člani naše lovske družine pa jim vrnemo lov v njihove revirje v mesecu decembru, ko je na obronkih Kobanskega velikokrat že kar  nekaj snega. Tudi nam je bila že kar nekajkrat lovska boginja Diana  naklonjena, saj je že več naših članov uplenilo divjega  prašiča, kar je za naše razmere, ki te divjadi nimamo ali pa je v naših revirjih zelo redka, prava lovska poslastica.

Tudi letos, 29. novembra  smo povabi svoje prijatelje in vabilo se je odzvalo  kar nekaj njihov članov.

Zjutraj ob 9.uri smo se zbrali na lovskem domu in nato odšli v revir Čreta. Lov je vodil revirovodja Jože Tomažič, ki je pred lovom seznanil vse prisotne lovce s potekom lova,  organizacijo ter vodenjem. Posebej je opozoril na varnost z rokovanjem z orožjem.  Po triurnem lovu  smo imeli v predelu lovišča , ki ga imenujemo Brioni tudi manjšo malico.

1/2

Malica na Brionih

Pozdrav uplenjeni divjadi

Po malici smo nadaljevali lov in ga končali okrog 14.ure. Diana nam je bila naklonjena, tako da smo uplenili kar nekaj male divjadi.

Sledilo je kosilo (ali zadnji pogon, kot ga imenujemo lovci ) na lovskem domu v Sp. Porčiču in druženju ter izmenjava lovskih dogodivščin med samim lovom. Ravno tako smo obujali lovske spomine in dogodke iz preteklosti. Tudi o varovanju in ohranjanju narave je bilo govora.

Kar hitro so minili skupni trenutki  in zaželeli smo si  skupnega,  veselega  druženja v mesecu decembru v revirjih LD Boča na Kozjaku.

 

Tajnik F. Štumberger

Oglejte si tudi