Lenart

DANES
23°C
9°C
JUTRI
21°C
10°C

Prva knjigoljubna točka v Lenartu

7.7 je obcina Lenart dobila prvo Bookcrossing tocko za brezplacno izmenjavo knjig, ki sta ga postavila drustvo Humanitarcek in Drustvo veteranov Rudolfa Maistra Zavrh.

Bookcrossing je medarodni projekt izmenjave knjig, ki ga v Sloveniji ze vec let promovira drustvo Humanitarcek. Po svetu je znano od leta 2001, danes pa je registriranih vec milijonov knjig. Kaja Rukav, clanica drustva Humanitarcek, je povedala, da je namen projekta, da se sirijo knjige in njihova vsebina. Knjige namrec ne zivijo, ce niso brane.

Vsak lahko knjige, ki mu lezijo doma, da v 'obtok'. Knjige registriramo na strani www.bookcrossing.com, s cimer pridobi vsaka knjiga unikatno stevilko BCID. S to stevilko lahko knjigi nato sledimo po Sloveniji, po svetu. Knjigo potem 'izpustimo' kjerkoli, najboljse na mestu BC hisic. Za najdene knjige ravno tako s pomocjo BCID zabelezimo, da smo nasli knjigo.

Prva tocka  v lenartu je na Zavrhu, kamor so vabljeni vsi k izmenjavi knjig. "Pomembno je, da se knjige menjajo po principu 1 za 1, saj bo le tako lahko projekt zazivel" je povedala dr. Ninna Kozorog, predsednica drustva. " Zavrh je ena od tock razsirjene planinske transverzale, ki jih zelimo letos opremiti s hisicami" je dodala Kaja Rukav.
1/4







Vec na www.humanitarcek.com in www.bookcrossing.com

Ostale tocke v blizini:

Kamnica - avtobusna postaja

Maribor
- ukc Maribor avla kirurske stolpnice
- ukc Maribor gastroenteroloski oddelek
- Ljubljanska 23 Zavetisce za brezdomce
- Strossmyerjeva 15 Pro bono ambulanta Karitas
- Pivnica Alf
- Bistro Arty
- Route 66 - Free Riders Maribor
- Time to shop UKC Maribor
- kavarna Nana
- RTV Slo Maribor

Ptuj
- ZD Ptuj
- CIM Ptuj

Gornja Radgona
- ZD G. Radgona

Oglejte si tudi