Lenart

DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Uspešno sodelovanje: podjetništvo in izobraževanje!

Kaj je skrivnost uspešnih podjetij?

Preprosto – sposobna so se prilagoditi dani situaciji ter se uspešno razvijati.
Toda, kaj potrebuje podjetje, da se lahko prilagaja in razvija?
Znova, preprosto – potrebuje kvaliteten kader, ki je sposoben predlagati in izpeljati potrebne spremembe.

Pa lahko kdo pri tem pomaga?

Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor je s svojim hčerinskim podjetjem Štajerski tehnološki park pravi naslov za pomoč! V okviru mednarodnega projekta GIST smo pripravili spletno platformo, namenjeno pridobivanju kompetenc s področja bionske preobrazbe podjetij, ki je na voljo v vseh jezikih partnerstva: https://www.losglobos.eu/form/gist

Da pa smo učni načrt za pridobivanje kompetenc s področja bionske transformacije, kakor tudi samo platformo lahko pripravili na način, ki bo kar najbolje odgovarjal na potrebe podjetij, smo v postopek priprave vključili 30 malih in srednje velikih podjetij in 10 izobraževalnih ustanov, ki bodo platformo tudi v bodoče uporabljali.

Ključna izobraževalna ustanova v Sloveniji, ki bo uporabljala spletno platformo je Višja Strokovna Šola Ptuj, ki je vodilna na področju bionike! Pomagali so nam tako pri identifikaciji potreb, kakor tudi smernicami za pripravo didaktičnih gradiv. Štajerski tehnološki park je z Višjo Strokovno Šolo podpisal memorandum o sodelovanju, ki bo šoli omogočal, da bo lahko platformo vključila v del svojega učnega procesa.

1/2


V torek, 16. maja, pa smo na VSŠ Ptuj predstavili tudi dosežke projekta, zlasti že omenjeno platformo, ki bo tako predavateljem kot študentom ponudila dostop do novih znanj in praktičnih primerov dobre prakse, kako doseči bionsko transformacijo v podjetju. To znanje bodo mladi lahko nato s pridom prenesli na podjetja, v katerih bodo gradili svojo prihodnost.

vir: rra-podravje.si


Oglejte si tudi