Laško

JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

Reklamni video sistema izposoje javnih koles

Ob evropskem tednu mobilnosti smo imeli v septembru otvoritev sistema izposoje javnih koles v občini Laško.
Sistem za izposojo javnih koles je sestavljen iz mreže postaj in prirejenih koles, ki porabnikom omogoča izposojo, uporabo koles in vračilo na drugi možni postaji znotraj sistema. Omogoča kolesarjenje po mestu brez nakupa ali uporabe lastnega kolesa.

Občanom in obiskovalcem Laškega je na voljo sistem na štirih postajah na različnih delih v Laškem in ena postaja v Rimskih Toplicah, in sicer:
  • na parkirišču na Trubarjevem nabrežju pod Občino Laško,
  • pri železniški postaji Laško,
  • pri Thermani Laško,
  • pri dvorani Tri lilije v Laškem,
  • pri bodočem Turistično informacijskem centru v Rimskih Toplicah.
Vsaka postaja ima 6 priklopnih mest, od tega 3 za mehanska kolesa in 3 za električna kolesa. V okviru projekta je izveden nakup 10 mehanskih (navadnih) in 10 električnih koles.

Ker je Občina Laško, skupaj z Mestno občino Celje in nekaterimi občinami v Savinjski regiji (Žalec, Šentjur, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Polzela), izvedla skupno javno naročilo za izbiro skupnega izvajalca vzpostavitve sistema javnih koles, z namenom poenotenja sistema ter s tem medobčinske mobilnosti in razvoja turizma, to pomeni, da lahko uporabnik kolo prevzame v Laškem in ga vrne v Celju oz. kateremkoli mestu, ki je v tem sistemu (KolesCe).

Takrat je nastal tudi reklamni video, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi.
PROMOCIJSKI VIDEO IZPOSOJE JAVNIH KOLES

Oglejte si tudi