Križevci

JUTRI
22°C
8°C
ČET.
21°C
12°C

V Borecih že 10. tabor gasilske mladine GZ Križevci

Med 12. in 15.8.2023 je potekal že 10. tabor gasilske mladine GZ Križevci. Tabora se je udeležilo 82 otrok in 16 mentorjev. Prihod je bil v soboto, 12.8.2023, ob 9:00.

Prva točka na dnevnem redu je bila dvig zastave. Pozdravili so nas predsednik GZ Križevci Danijel Lesničar, namestnik poveljnika GZ Križevci Slavko Osterc, častni predsednik GZ Križevci Dragotin Rakuša in župan občine Križevci Branko Slavinec. Nato so se otroci razdelili v 8 skupin in pričeli z izdelavo zastav, ki so predstavljali njihovo skupino ter izvedli kratko predstavitev. Sledila je malica in odhod na kopanje v Bioterme Mala Nedelja. Vzdušje na kopanju je bilo odlično – polno smeha in norčij v vodi. Letos smo imeli tudi srečo, da so vsi otroci bili plavalci. Po kopanju smo se ustavili v Slaščičarni v Križevcih, kjer je ta dan potekala dobrodelna akcija. Ves izkupiček je bil namenjen prav gasilski mladini. V večernih urah so potekale različne igre, pred spanjem smo prižgali še taborni ogenj. 

Drugi dan smo pričeli z jutranjo telovadbo in izvedbo tečajev Pionir in Mladinec. Po tečaju je sledilo kosilo in malce drugačno druženje, kot so ga pričakovali taborniki. Za otroke smo priredili Pot preživetja. V bližnjem gozdu so namreč morali opraviti več različnih nalog. Nekatere naloge so vključevale možnost, da se nekoliko umažejo. Otroci z mentorji so vse naloge opravili z odliko. Ker so bili umazani, smo jim pripravili tuš na prostem in sicer s pomočjo gasilske cisterne. Glede na začetna prepričevanja jih na koncu skoraj nismo več dobili iz gozda in blata. Ker je bil letos že 10. tabor, smo zvečer pripravili piknik in pojedli torto, ki jo je obljubil Denis Čuk. Še enkrat hvala. Torta je bila odlična!

Seveda so jubileju prisostvovali gostje in sicer vodstvo GZ Križevci, častni predsednik in poveljnik GZ Križevci, župan občine Križevci, ravnateljica OŠ Križevci ter nekateri predsedniki in poveljniki PGD-jev iz GZ Križevci. Po uradnem delu so sledile igre in taborni ogenj. Ob 22:00 uri pa so spet ugasnile luči.

Tretji dan smo prav tako začeli z jutranjo telovadbo. Nato smo se razdelili v dve skupini, saj smo dobili obisk reševalcev iz NMP Ljutomer in radioamaterjev.

Reševalci so prikazali njihovo vozilo in uporabo AED, radioamaterji pa so razložili delovanje radijskih postaj. Poskusili so se tudi na t.i. lovu na lisico, kjer iščejo skrite oddajnike s pomočjo sprejemnika. Po končanem jutranjem izobraževanju smo se ponovno odpravili na kopanje v Bioterme Mala Nedelja. Ker je bilo vroče, nam je kar odgovarjalo, da smo se lahko ohladili v bazenih.

Zvečer nas je čakalo druženje s starši in kratek kulturni program.

Za okrepčitev smo tudi letos pripravili palačinke za vse. Ker je bil zadnji večer tabora, smo imeli tudi disko. Posledično smo luči ugasnili malce pozneje.

Zadnji dan smo pričeli s kasnejšim vstajanjem. Ker so otroci bili čez cel tabor pridni in delovni, smo jih "prišparali" z jutranjo telovadbo. Zjutraj so si pripravili vso prtljago za odhod domov.

Po zajtrku smo se tako odpravili na izlet in sicer v PGD Gornja Radgona. Tam nas je pričakal namestnik predsednika Tomaž Munda. Na kratko nam je razložil delovanje društva in razkazal vsa vozila, ki so v njihovi lasti. Prav tako so lahko otroci vstopili v vsako vozilo – zaslišale so se tudi sirene vozil. Na hitro smo se ustavili še v športnem centru. Naslednja postaja je bila ogled živalskega vrta Sikalu ZOO. Zadnja postaja letošnjega tabora je bilo kosilo v Gostilni ŠADL in sladoled v Slaščičarni Križevci.

Za zaključek tabora smo spustili zastavo in si obljubili, da se spet vidimo drugo leto.

GZ Križevci in Komisija za mladino se zahvaljuje mentorjem, Občini Križevci in vsem donatorjem, ki so omogočili, da je letošnji tabor potekal v odličnem vzdušju. Prav tako zahvala staršem, ki nam zaupajo svoje otroke. Posebna zahvala gre tudi našim kuharjem - Petri, Anici, Jerneju, Sandri in Nenadu, ki so poskrbeli, da na taboru nismo bili lačni in žejni.


Vsem iskrena hvala!


Besedilo: Boštjan Šteiner

FOTO: GZ Križevci

1/8








Oglejte si tudi