Križevci

DANES
22°C
8°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pogovor z Vlasto Nussdorfer

19. oktobra smo v okviru gostovanja Beletrininih trubadurjev gostili Vlasto Nussdorfer, ki jo vsi poznamo kot nekdanjo tožilko, predsednico Belega kroga, Varuhinjo človekovih pravic v obdobju 2013-2019 in pobudnico raznih dobrodelnih aktivnosti. Uveljavila se je tudi kot pisateljica in letos pri Beletrini izdala svojo trinajsto knjigo, ki pripoveduje o primerih iz njene 35-letne prakse tožilke.
V pogovoru, ki ga je vodila Tjaša Kos, nam je pripovedovala o svojem življenju, o tem kako jo je stric, ki je bil sodnik za gospodarske zadeve, kot 6-letno punčko vzel s sabo na sodno obravnavo, kjer bi morala tiho sedeti, ker pa sta bila odvetnika na obeh straneh zelo glasna, je vstala in zahtevala mir v sodni dvorani, kar jo je poleg ostalega vodilo do študija prava. Drug močan faktor za njeno človekoljubno dejavnost je bila teta iz Ljubljane, pri kateri je stanovala, ko je v Ljubljani začela študirati in je bila velika aktivistka Rdečega križa, ona pa ji je morala ob tem pomagati.
1/7








Ob zanimivi predstavitvi raznih dogodkov, ki so jo zaznamovali, se ni nikoli ustavila in so besede kar vrele iz nje. Kljub tem da je ob svojem delu videla toliko krvi, ostaja pozitivna oseba in se še vedno razdaja skupnosti, predava in predstavlja delo Varuha človekovih pravic in ostala pravna področja.
Za odlične glasbene premore je poskrbela Katarina Prašiček iz Veržeja.

Oglejte si tudi