DANES
26°C
12°C
JUTRI
23°C
16°C
Oceni objavo

ČISTILNA AKCIJA 2023  

Ponovno je pred nami obdobje, ko se bodo po Sloveniji izvajale pomladne čistilne akcije. Čistilne akcije so plod vsakoletnega truda mnogih prostovoljcev, zato jih cenimo in podpiramo hkrati pa spodbujamo, da se čistilne akcije vsakoletno izvajajo.
Mnoge države, med njimi tudi članice Evropske unije, že vrsto let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenih bogastev. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja.

Namen letošnje pomladne čistilne akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot za obiskovalce občine Križevci, prispevati k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja. Dejavnosti so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij potokov, jezera, gozdnega prostora, okolice prometnih poti idr.

Čistilna akcija bo potekal v soboto 11. marca 2023. Zbirališča bodo ob 9:00 uri pri gasilskem domu v posamezni vasi.

Predstavniki vaških odborov po posameznih vaseh , boste vrečke lahko prevzeli na Občini Križevci, v tajništvu, od ponedeljka 6. marca do četrtka, 10. marca, v času uradnih ur.

Občane naprošamo, da se udeležijo čistilne akcije po posameznih naseljih.

Hvala za ves vaš trud, energijo in aktivnosti, s katerimi skupaj ustvarjamo prijaznejša in očesu privlačnejša naselja v občini Križevci . 

Župan Občine Križevci

Branko Slavinec

Oglejte si tudi