Komenda

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

SÜDTIROL GARDENISSIMA 2018 - KOMENDČANI NA STOPNIČKAH

St. Cristina (Val Gardena)/ Komenda, 7. 4. 2018

Z 22. izvedbo najdaljšega veleslaloma na svetu v Val Gardeni na Južnem Tirolskem se je že tradicionalno zaključila tekmovalna sezona v alpskem smučanju.

Prelepa kulisa Dolomitov, nebo brez oblačka in izvrstno pripravljena snežna podlaga ni nikogar pustilo ravnodušnega.

Proga je dolga šest kilometrov, s štartom na vrhu Secede (2518 m). Tekmovalec mora do cilja na Col Raiserju (1485 m) premagati 117 vratic in višinsko razliko 1033 m.

To je edino tekmovanje, kjer se navadni smrtniki lahko pomerijo s smučarskimi legendami in aktivnimi tekmovalci svetovnega pokala. Letos so bili prisotni, da jih naštejem samo nekaj: Cristof Innerhofer, Federica Brignone, Verena Stuffer, Nicol Delago,…. , od legend pa so najbolj izstopala imena: Marc Girardelli, Isolde Kostner, Maria Rosa Quario in Andy Goldberger (s katerim so naši gorjanski skakalci hitro našli skupen jezik)

Zaradi že prej omenjenih izrednih razmer je padel tudi rekord proge. Cristof Innerhofer je postavil čas 3'32.70, ki ga nihče ni mogel preseči.

Vendar pa tudi komendčani nismo bili od muh. V konkurenci 650 tekmovalcev iz dvanajstih držav, se je letos pomerilo kar petnajst članov Smučarskega kluba Komenda. Med devetnajstimi klubi smo desegli solidno deveto mesto, med fun klubi, kjer že nekaj let zastopamo Fun club Ilka Štuhec, pa smo se zopet uspeli povzpeti na stopničke. Tokrat so naši dosežki zadostovali za tretje mesto.


Oglejte si tudi