JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Zelo prizadevno DU Komenda

Občni zbor Društva upokojencev Komenda je potrdil dobro delo tega društva.

Letni občni zbor članov Društva upokojencev (DU) Komenda (udeležilo se ga je 141 članov) 16. marca popoldne v gasilskem domu PGD Moste je potrdil, da društvo in njegove številne sekcije dobro delujejo. O tem je govorilo poročilo predsednika društva Saša Lenarčiča, potrdili pa poročila tajnice Brigite Debeljak, blagajničarke Marije Pirnat, predsednice Nadzornega odbora Marije Podgoršek in predsednice Častnega razsodišča Fani Car.

Upanje za prihodnji dve leti (leto 2024 in 2025) vliva napoved programa številnih dejavnosti društva predsednika Saša Lenarčiča. Pri tem računa tudi na  »dobro srce naše občine«.

Veliko je vodstvu in članom društva pomenilo priznanje župana Jurija Kerna: »Res ste aktivni, ne ustrašite se nobene stvari, ko je treba pomagati, stopite skupaj, kar se je pokazalo tudi ob lanskoletnih katastrofalnih poplavah.«

Delo društva so pohvalili tudi predstavnica Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Marta Hočevar, sicer predsednica DU Cerklje na Gorenjskem, predstavnik DU Vodice Jože Rožmanc in predsednica DU Mengeš Marija Štebe.

Saša Lenarčič in župan Jurij Kern sta čestitala navzočim zakonskim parom za 50 let zakonske zvestobe (Danici in Vladimirju Misja iz Komende, Kati in Francu Plevelu iz Nasovč, Mileni in Tomu Petkovšku ter Nevenki in Antonu Pestotniku, oba s Križa, Štefki in Dragu Oblaku s Podboršta ter Majdi in Francu Drolcu z Gore, za 60 let zakonske vezi pa Martini in Franju Verhovniku iz Komende ter Jožefi in Janku Kuharju iz Most.

Podpredsednik društva Drago Kolar je podelil športna priznanja za uspehe v lanskem letu: moški balinarski ekipi za osvojeno prvo mesto v ligi devetih občin, kolesarski sekciji in sekciji prstomet.

Predsednik DU Komenda je pri točki Razno povedal, da bo sekcijo prstomet prevzel Drago Car, balinarsko Tomaž Hacin, folklorno skupino Justina Guna, novi praporščak bo Marko Jurkovič. Nova poverjenica za Goro bo Anči Pogačar namesto Mari Slapnik, za Nasovče pa Jana Drešar namesto Silve Dornik. Tajnico Brigito Debeljak bo po štirinajstih letih nasledila Irena Zalokar.

1/36




































Namesto priznanj, ker ni bilo predlogov, je Saša Lenarčič podelil pisne zahvale posebej zaslužnim članom DU Komenda: Janezu Slapniku, Filipu Železniku, Francu Plevelu, Brigiti Debeljak in Ivanki Žulič (zaradi njene odsotnosti je pisno zahvalo prevzel njen brat Tomaž Hacin).

Občni zbor je s štirimi zapetimi pesmimi na začetku polepšal Mešani pevski zbor DU Komenda pod zborovodjem Ignacem Gorjancem, vešče ga je kot predsednik delovnega predsedstva vodil Ivan Hlade.

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič


Oglejte si tudi