DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

NITKE razveselile otroke Vrtca Kobarid

Smo družba okrog dvajset žensk, ljubiteljic ročnih del. Ne delujemo v nobeni formalni pravni družbeni obliki in smo zato samo "klub ročnih del", ki ga imenujemo NITKE, kar pomeni tudi "nitkaste inspiracije tovarišije kobariške ekipe".

V času od jesenskega do pomladanskega enakonočja smo se vsak petek dobivale v prostorih Osnovne šole Kobarid, kjer so nam prijazno ponudili "družabno zatočišče". Med seboj vedno rade gostimo tudi šolarke, ki so med nami vedno dobrodošle. Izmenjujemo izkušnje v vseh oblikah ročnih del, delimo ideje, se druga od druge učimo.

Pripravile smo tudi kakšno čisto pravo delavnico, kot so bile kvačkane rožice ali sešita vrečka za kruh. Šolarke so izdelovale novoletne okraske iz filca, sekljale koščke filca v zapestnice, kvačkale zapestnice in izdelovale cofe. Nekaj čisto novega za vse, so bili heksagoni, ki smo jih v malih dimenzijah na roke sešile v prešito odejo. Ena od klubskih kolegic se je s pomočjo druge naučila klekljanja. Imele smo tudi 3 zanimive izzive. Prvi je bil v obliki t.i. SWAPa ali medsebojnega obdarovanja v času božiča, drugi je bil srčkast in se je zgodil prav za valentinovo. Zadnji-poslovilni pa je bil "Darilo pomladi". Nastalo je veliko čudovitih izdelkov in vse smo bile navdušene. 

 

Ko smo se v jeseni prvič srečale sem želela, da bi bilo poslanstvo našega kluba tudi dobrodelnost. V minuli sezoni smo uspešno sodelovale v dveh doborodelnih projektih. Prvi je bil KNIT A SQUARE ali "spleti (tudi skvačkaj) kvadrat", ki smo ga same poimenovale kar "kvadrati za Afriko". Gre za svetovni dobrodelni projekt, ki združuje ljubitelje pletenja in kvačkanja. Spletle in skvačkale smo več kot 150 kavdratov, ki jih bodo v Afriki dokončno sešili v odeje za otroke.

1/4

"Nitke" simbolno podarile eno punčko jogistko Tali, saj so že 10 let aktivno izvajali jogo prav v prostorih bivšega vrtca


Vrtčevski "dojenčki" dobili nova oblačila


Drugi projekt je bil čisto naš, za naše otroke, vnuke in vse ostale, ki smo v Kobaridu dobili čisto novi vrtec. Projekt smo imenovale " Za novi vrtec". Ustvarjale smo oblačila za otroške punčke, opremile 4 posteljice za punčke v kompletu z jogijem, rjuhami in odejicami. Vse smo v ustvarjanju zelo uživale, se kar pomladile in pootročile. Lepo nam je bilo, z veseljem smo izdelke predale novemu vrtcu in veselimo se naših novih nitkastih (tudi dobrodelnih) podvigov v naslednji sezoni.

 


Marjeta F. Uršič​

Oglejte si tudi