Kobarid

DANES
22°C
14°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Župan pospremil devetošolce

V ponedeljek, 15. junija 2015, se je v Kulturnem domu Kobarid od osnovnošolskih klopi poslovila generacija učenk in učencev letnika 2000.

Šolsko leto 2014/15 se je že uspešno zaljučilo za 47 devetošolcev Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid. Devetaki so na odru zaplesali, zapeli, se predstavili in poskrbeli za odlično vzdušje v dvorani. 

 

Devetošolke in devetošolce ter vse prisotne je nagovorila ravnateljica Melita Jakelj, ki jim je zaželela veliko uspehov na nadaljni poti življenja in jim za spomin podarila zbornik njihovega osnovnošolskega obdobja.  

 

V imenu Občine Kobarid je prisotne nagovoril župan Robert Kavčič, ki je v svojem nagovoru najprej čestital staršem, ki so otroke vseh devet let spodbujali in jim stali ob strani. "Svoje delo ste odlično opravili" je zaključil in prisotni v dvorani so to z aplavzom potrdili.

Župan je v nadaljevanju pozdravnega nagovora devetošolkam in devetošolcem čestital in jih nagovoril: "Pred vami je nov čas. Čas, ko vam bo življenje postavljajo nove preizkušnje in odpiralo nove priložnosti. Ostanite vztrajni, odločni in trdni. Zaupajte vase, bodite drzni, sledite svojim sanjam in veselite se uspehov! Nikoli ne obupajte, spoštujte sebe in druge in imejte se radi!"

Ob koncu se je zahvalil tudi vodstvu šole in vrtca ter celotnemu kolektivu, ki je letnik 2000 pripeljal do cilja.  

Posebno pozornost je župan namenil najboljšim učencem generacije 2000 in jim ob tej priložnosti podaril spominsko darilo občine, portret Simona Gregorčiča v okvirju.

1/8

Posebno pozornost je župan namenil najboljšim učencem generacije 2000 in jim ob tej priložnosti podaril spominsko darilo občine, portret Simona Gregorčiča v okvirju. Foto: Nataša Hvala Ivančič

Devetošolke in devetošolce ter vse prisotne je nagovorila ravnateljica Melita Jakelj. Foto: Nataša Hvala Ivančič

V imenu Občine Kobarid je prisotne nagovoril župan Robert Kavčič. Foto: Nataša Hvala Ivančič

Valeto so z glasbeno točko odprle mlade glasbenice. Foto: Nataša Hvala Ivančič

Valeta letnikov 2000 je potekala v sproščenem vzdušju. Foto: Nataša Hvala Ivančič

Športnica in športnik šole 2015. Foto: Nataša Hvala Ivančič

Najboljšemu učencu Tjažu Volariču, ki je dosegel izjemne rezultate na raznoraznih tekmovanjih, pa je osebno čestitala ravnateljica Melita Jakelj. Foto: Nataša Hvala Ivančič

Devetošolci so ob koncu s ponosom predali ključ kolegom osmakom in se s himno poslovili od osnovnošolskih klopi. Foto: Nataša Hvala Ivančič

 

Razredničarki Nataša Špolad Manfreda in Božica Špolad Žuber sta devetošolkam in devetošolcem razdelili spričevala in pohvale ter vsakemu posebej osebno čestitali.  Najboljšemu učencu Tjažu Volariču, ki je dosegel izjemne rezultate na številnih tekmovanjih, pa je osebno čestitala ravnateljica Melita Jakelj. 

Tako kot vsako leto sta učitelja športne vzgoje razglasila športnico in športnika šole, ki sta letos postala Hana Cukljati in Nejc Hvala.  

 

Devetošolci so ob koncu s ponosom predali ključ kolegom osmakom in se s himno poslovili od osnovnošolskih klopi.

 

Srečno!

 

 

Oglejte si tudi