DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Vrtec z Glasbeno šolo Kobarid slovesno odprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

V Kobaridu smo dokončali gradnjo sodobnega, nizko energetskega in potresno varnega Vrtca z Glasbeno šolo Kobarid. Na dan otvoritve ga je slovesno odprl predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor.

Ponedeljek, 26.maj, je bil za Kobarid poseben dan, ki si ga bomo vsi še dolgo zapomnili. Otvorili smo težko pričakovani Vrtec z Glasbeno šolo, kamor se bodo otroci vselili v prihodnjih dneh.

 

Z gradnjo Vrtca z Glasbeno šolo Kobarid je podjetje Strabag d.o.o. pričelo v začetku julija 2013 in se zaključila 19. maja 2014, s pridobitvijo uporabnega dovoljenja. Po slabih 11 mesecih smo na mestu starega vrtca  dobili nov, sodoben, nizkoenergetski, potresno varen objekt. 


Objekt ima 2 kraka; krak 1 je dvoetažen, krak 2 je pritličen; povezuje ju dvovišinski osrednji prostor. Pod eno streho se bodo v šestih igralnicah veselili vrtčevski otroci, v šestih učilnicah in predavalnici pa bodo svoje glasbeno znanje nadgrajevali mladi glasbeniki.

Vsaka igralnica ima dostop na zunanji atrij in dostop do igralnih zunanjih površin opremljenih z sodobnimi otroškimi igrali. Na skupni površini vrtca, ki znaša 1.308,39 m2, od tega 154,58 m2 teras in glasbene šole (344,18 m2) so urejeni tudi prostori za zaposlene. 

 

Skupna vrednost investicije znaša 2.224.598,89 EUR; Občina Kobarid je zagotovila del lastnih sredstev, del sredstev okviru 6. Javnega razpisa za sofinanciranje regij in del sredstva na podlagi 23. člena Zakona o financiranju občin.

 

Otroci vrtca so bili v času gradnje preseljeni v nadomestne prostore v OŠ Kobarid, pouk glasbene šole pa je potekal tako na OŠ Kobarid kot v prostorih Doma Andreja Manfrede. V novih prostorih pa se bo pričel z novim šolskim letom.

 

Na otvoritveni slovesnosti so vse navzoče pozdravile ravnateljica OŠ Kobarid Melita Jakelj, ravnateljica Glasbene šole Tolmin Maja Klanjšček in županja Občine Kobarid Darja Hauptman, ki se je vsem iskreno zahvalila za vso pomoč in podporo pri gradnji objekta.

 

S svojo udeležbo nas je na otvoritvi počastil predsednik republike, ki je bil tudi slavnostni govornik. V govoru je poudaril, da se danes odpirajo vrata otroški razposajenosti in virtuoznosti. "Nov vrtec z glasbeno šolo je izpolnil pričakovanja ljudi. Županje in župani ste se izkazali za steber ekonomske, socialne in politične stabilnosti, predvsem v času gospodarske krize, in ste upravičili zaupanje ljudi," je dejal predsednik republike ter se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri gradnji vrtca z glasbeno šolo. "Takšni projekti definirajo prihodnost kraja in prepričan sem, da bo tukaj, v teh prostorih zraslo veliko dobrih ljudi," je govor zaključil predsednik republike, ki je skupaj z otrokom Vrtca Kobarid tudi slovesno odprl nov Vrtec z Glasbeno šolo.

1/7

Kobariška županja, načelnik UE Tolmin, ravnateljica OŠ Kobarid, tolminski župan, poslanec v DZ RS in direktor občinske uprave v družbi s predsednikom RS.

Goste je nagovorila tudi županja Darja Hauptman.

Predsednik si je v družbi županje in obeh ravnateljic ogledal nove prostore.

Slavnostni otvoritvi je sledilo prijetno druženje.

Skupina Zmajčkov ob spremljavi domačega kantavtorja Boruta Skočirja.

Skupina Mravljic pod vodstvom vzgojiteljice Tine Cencič.

Ob otvoritvi Vrtca z Glasbeno šolo Kobarid je predsednik RS posadil drevo.

Ob tej priložnosti je predsednik republike, skupaj z kobariško županjo, posadil tudi drevo.

 

Odprtje novega Vrtca z Glasbeno šolo je za občino Kobarid izredno velika in pomembna pridobitev in veseli smo, da smo projekt s skupnimi močmi uspešno zaključili. 

 

Dopoldanskemu odprtju je sledil Dan odprtih vrat, ko so se predstavili vsi vrtčevski otroci in mladi glasbeniki. Prostore Vrtca z Glasbeno šolo je blagoslovil kobariški župnik in sledil je ogled in prijetno druženje.

 

Foto: T.Š.F.

 

 

 

»Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni

razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega program krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij, prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«.



 

 

 

 

Oglejte si tudi