DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

V Kobaridu se obeta kulinarični dogodek, ki ga ne gre zamuditi!

Kuhna Pa To - prefinjeni okusi severne primorske in vasi čez mejo - 22. in 23. marca v Kobaridu. Dogodek je odprt za javnost. V torek, 22.3.2016, bodo sodelovali tudi kuharji OŠ Simona Gregorčiča Kobarid - učenci 8. in 9. razreda pod mentorstvom učiteljice Božice Špolad Žuber, univ.dipl.sloven. Pripravili bodo prigrizek dobrodošlice, tradicionalno in sodobna jed. Dogodek je odprt za javnost!

Prihajajo tisti, ki jim dovršenost jedi, prefinjenost okusov in korenine pomenijo morda največ. Skupine severne Primorske, ki jih kasneje srečujemo med vsakoletnimi zmagovalci in tistimi, ki si drznejo očarati tuje poslance, ambasadorje in politike, tudi v bruseljski mestni hiši. Tiste, ki se pogumno spoprimejo z markandelo, pa soško postrvjo, polento na sto in en način, kjer vsak delček zemlje pomeni drug okus močnika, pa take, ki samozavestno delajo klobase na tekmovalnih mizah….
Njihove jedi in okusi ostajajo v trajnem spominu in na mizah slovenskih domov ter gostiln.

 

Letos smo jih izzvali, saj kar na dve tekmovanji, ki bodo 22. in 23. 3. 2016 v Hotelu Hvala - restavraciji Topli val v Kobaridu; http://www.hotelhvala.si/  med 10. in 12. uro prihajajo skupine slovenske manjšine iz Italije, Špetra in okolice.
Pripravljajo kulinarične pustolovščine, ki bodo vredne podrobnega ogleda in pokušine, predvsem pa posluha zgodbam kulturnega ozadja jedi ali kdaj in zakaj so le-te nastale.
S tem projekt Kuhna Pa to širimo čez mejo in nadgrajujemo naše skupno, že tako bogato znanje.


Obeta se kulinarični dogodek, ki ga ne gre zamuditi! 

Se vidimo!

Anka Peljhan, vodja projekta

Društvo Vesela kuhinja

www.kuhnapato.si

FB: Kuhnapato Projekt

info@kuhnapato.si

Oglejte si tudi