Kobarid

JUTRI
22°C
14°C
SOB.
24°C
11°C
Oceni objavo

S 1.oktobrom bodo v Kobaridu zaživeli brezplačni prevozi

Občina Kobarid bo s 1. oktobrom 2020 vzpostavila brezplačne prevoze, ki bodo namenjeni starejšim osebam, ki nimajo lastnega prevoza ali svojcev, ki bi jih lahko peljali po nujnih opravkih ter ženskam, ki so napotene na preventivni pregled dojk v sklopu programa DORA. 

 

V torek, 25. avgusta je v Kobaridu na temo brezplačnih prevozov potekal informativni sestanek z društvi, prostovoljci in drugimi službami, ki so pripravljeni pomagati in svoj čas nameniti prevozu in pomoči starejšim. 

 

Uvodoma je zbrane pozdravil župan Marko Matajurc. Poudaril je, da se zaveda problema mobilnosti starejših in predstavil prizadevanja občine za kvalitetnejše življenje starejših na kobariškem. V nadaljevanju je svetovalka župana Urška Lazar Živec predstavila projekt brezplačnih prevozov v sklopu katerega bo Občina Kobarid skupaj z Društvom za zdrave dojke najela avtomobil za izvajanje prevozov. Koordinacijo prevozov med občani in prostovoljci bo izvajal Prostofer, tako, da bo naročilo brezplačnega prevoza za občane enostavno in hitro. Datum, lokacijo in druge potrebne podatke bodo občani sporočili na znano telefonsko številko, najkasneje 3 dni pred predvidenim datumom prevoza. Prostovoljci bodo izvedli prevoz in pospremili osebo do zdravnika, v lekarno, v trgovino,… 

 

Ob tej priložnosti ponovno vabimo vse prostovoljce, ki so pripravljeni v svojem prostem času pomagati ljudem, da se oglasijo na Občini Kobarid ali pokličejo na tel.št.: 05 38 99 200 (Urška Lazar Živec). Vsakega prostovoljca z veljavnim vozniškim izpitom bomo veseli. 

 

S skupnimi močmi bomo olajšali in polepšali življenje marsikateremu občanu in občanki. 

 

Oglejte si tudi