Kobarid

DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Projekt CAMIS v Občini Kobarid

Znotraj projekta CAMIS smo na kobariškem obnovili brv čez reko Sočo in uredili vstopno-izstopna mesta ob reki Soči.
Občina Kobarid je ena izmed enajstih projektnih partnerjev v CAMIS projektu. Vodilni partner projekta je Posoški razvojni center, ki vodi koordinacijo in tehnično-administrativno upravljanje projekta in je odgovoren za organizacijo začetnega in zaključnega srečanja med projektnimi partnerji, sodeluje pri analizi zakonodaje s področja upravljanja voda, vodi pilotno aktivnost razvoja na območju doline reke Tolminke in študijo primera za območje med Tolminom in Mostom na Soči  ter  kot vodilni partner prevzema večji del diseminacijskih aktivnosti (implementacija spletne strani, izdelava celostne grafične podobe) in pripravo različnih komunikacijskih orodij (letaki, brošure) in promocijskih materialov. Skozi ta delovni sklop promovira mednarodni dan Soče in vodi participacijski proces s ciljem razvoja območji Sotočja (Soče in Tolminke) in jezera Most na Soči.

 

Občina Kobarid je znotraj projekta obnovila 70 metrov dolgo in 14 metrov visoko visečo brv čez reko Sočo v Prosjah na Trnovem ob Soči, ki je po 22-ih letih ponovno postala prehodna ter uredila vstopno – izstopna mesta ob reki Soči pred vasjo Ladra, na Trnovem ob Soči in pred vasjo Srpenica. Na vseh treh vstopno-izstopnih mestih so uporabnikom na voljo preoblačilnice, klop in informacijska tabla s podrobnejšimi informacijami.

1/4

Preoblačilnice za uporabnike vstopno-izstopnih mest na reki Soči. Foto: N.H.I.

Preoblačilnice za uporabnike vstopno-izstopnih mest na reki Soči. Foto: N.H.I.

Obnovljena brv čez reko Sočo v Prosjah na Trnovem ob Soči. Foto: N.H.I.

 

Celoten projekt CAMIS traja 30 mesecev in se bo zaključil 31.1.2015; Njegova vrednost znaša 1.431.258,99 EUR; Finančna vrednost projekta v Občini Kobarid pa 60.000 EUR.

 

 

 

Projekt sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007–2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Oglejte si tudi