DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Najava novinarske konference - Evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali

Kobarid je s svojo okolico izredno privlačen in zanimiv za razne športe v naravi. Obiskuje ga veliko število tujcev, ki se ukvarjajo s športi na reki Soči, pohodništvom, kolesarstvom … V tej ponudbi so jadralni padalci zelo opazni in uveljavljeni gostje.

 

V letu 2016 je društvo Adrenalin skupaj z Občino Kobarid uredilo in uradno registriralo novo vzletišče na Ozbenu, ki je lahko in hitro dostopno vzletišče. Na omenjenem vzletišču so v letu 2017 zelo uspešno organizirali svetovni pokal in pred-evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja s jadralnimi padali. Po lanski generalki bo društvo Adrenalin septembra letos organiziralo Prvenstvo se bo s slovesno otvoritvijo začelo 16. septembra na trgu v centru Kobarida in zaključilo 22. septembra s podelitvijo priznanj novim evropskim prvakom.

 

Omenjeno tekmovanje je zelo zanimivo tudi gledalcem, zato vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v sredo 5. septembra 2018 ob 10. uri. Dobimo se pred Zeleno hišo (TIC Kobarid) v Kobaridu. V kolikor bo vreme dopuščalo vas bomo odpeljali na Ozben, novo vzletno točko za jadralne padalce, kjer bo prvenstvo potekalo (prevoz je urejen).


Predstavili vam bomo samo tekmovanje in pogledali v preteklost, kako je do prvenstva sploh prišlo, seznanili vas bomo z ureditvijo dostopne poti do vzletne točke, ki je bila predpogoj, da se prvenstvo lahko izvede. Investicijo je izvedla občina Kobarid ter pogledali v prihodnost in potencial, ki nam ga ponuja lokacija – Ozben: zgodovina, ostaline 1. svetovne vojne, razvoj drugih športnih dejavnosti kot so kolesarstvo in pohodništvo.

 

Vse to vam bodo predstavili organizatorji prvenstva društvi Adrenalin in KPL Krokar, predstavnik Letalske zveze Slovenije, Občine Kobarid, Ustanove Fundacije Poti miru v Posočju in Javnega zavoda za turizem Dolina Soče.

 

Dodatne informacije:

Društvo Adrenalin

T: 041 953 370 (Klavdij)

E: klavdij78@gmail.com

 

Za lažjo organizacijo dogodka, bi vas prosili, da prisotnost pordite do 4. septembra 2018 na info.kobarid@dolina-soce.si.

Oglejte si tudi