Kobarid

JUTRI
21°C
12°C
ČET.
20°C
14°C
Oceni objavo

Najava novinarske konference: Prenova ribogojnice Soča v Kobaridu

Konec leta 2017 so na Zavodu za ribištvo Slovenije skupaj z italijanskim partnerjem (Parco Ticino) uspešno zagnali projekt Life for Lasca – Nujni ukrepi za ohranitev skoraj izumrle vrste primorske podusti. Prizadevali si bodo, da bodo to vrsto ribe ponovno naselili na območje doline Vipave, ki je edino Natura 2000 območje za vrsto v Sloveniji. V ta namen bodo v okviru projekta prenovili obstoječo ribogojnico Soča v Kobaridu in jo prilagodili potrebam vzreje primorske podusti.

V ponedeljek, 7. maja ob 12. uri bo v Zeleni hiši v Kobaridu potekala novinarska konferenca, na kateri bo podrobneje predstavljen začetek obnove in modifikacije nekdanje Mussolinijeve zapuščine, ki so jo leta 1936 zgradili Italijani, kot kompenzacijo za škodo na ribjem življu, ki so jo povzročili z izgradnjo hidroelektrarn na Soči ter operacija Občine Kobarid Oživitev ribogojnice v Kobaridu, ki jo je občina prijavila na javni poziv LAS Dolina Soče. Po uradnem delu novinarske konference bo sledil ogled ribogojnice Soča v Kobaridu.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali direktor Zavoda za ribištvo Dejan Pehar ter župan Občine Kobarid Robert Kavčič, posebni gost pa bo minister Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan.



 

Oglejte si tudi