Kobarid

JUTRI
25°C
9°C
SOB.
25°C
10°C
Oceni objavo

Kulturna šola leta

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je Osnovni šoli Simona Gregorčiča Kobarid podelil naziv kulturna šola leta za pestro kulturno dejavnost.

Na Osnovni šoli Simona Gregorčiča v Kobaridu že več let posvečamo veliko pozornosti kulturnemu udejstvovanju naših učencev.

 

Mentorji se mladim trudijo približati gledališko dejavnost, glasbo, likovno,  folkloro in področje varovanja kulturne dediščine. Na šoli potekajo tradicionalne prireditve kot so letni koncert pevskih zborov, gledališke predstave, zimska in pomladna prireditev ter prireditve ob državnih praznikih in obeleževanje kulturnih dni.

Koordinatorica kulturnih dejavnosti Karmen Ostrožnik med šolskim letom skrbi za različne kulturne prireditve; lutkovne, gledališke, glasbene prireditve. Učenci vsako leto spoznajo različne znane in uspešne kulturnike, ki zaznamujejo slovenski prostor.

 

Sodelujemo tudi z Unesco šolami, z gledališčem na Mitellteatre v Italiji, redno zmagujemo na tekmovanjih Turizmu pomaga lastna glava. Že več let naši učenci z avtohtonimi jedmi uspešno predstavljajo kobariško na tekmovanju »Kuhna pa to«, podružnična šola Drežnica pa izstopa s folklorno dediščino. Šolska knjižnica predstavlja kulturno središče šole, kjer pripravljamo kulturna srečanja, predstavljajo se naši učenci, ki se v glasbeni šoli učijo igranja inštrumenta, beremo dvojezično in medgeneracijsko, ustvarjamo v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom …

 

Pester nabor kulturnih dejavnosti na šoli omogoča, da vsak učenec šole dobi nekaj zase.   

 




Mateja Matajurc, OŠ Kobarid

Oglejte si tudi