Kobarid

DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Kobarid bo zasvetil v modrem

Občina Kobarid se je odzvala na pobudo Zveze NVO za avtizem Slovenije in ob Svetovnem dnevu zavedanja avtizma, 2. aprila, bo z modro svetlobo osvetlila stavbo Občine Kobarid v centru kraja. 

V Sloveniji »Zasvetl v modrem« postaja že tradicionalni dogodek, saj se pozivu vsako leto odzove vedno več občin. Letos se je Ljubljani, Celju, Žalcu, Novi Gorici, Mariboru, Kopru, Piranu, Divači, Škofji Loki, Tržiču, Bovcu, Postojni, Kamniku, Brdom,... pridružil tudi Kobarid. 

 

»Zasvetl v modrem« se Slovenija enakopravno pridružuje gradnji zavedanja pravic oseb z avtizmom za dostojno življenje in enake možnosti za sobivanje v družbi, kot to počno tudi drugod po svetu, ko se v modro odenejo Empire State Building v New Yorku, Willis Tower v Chicagu, CN Tower v Torontu, Kingdom Tower v Savdski Arabiji, Sydneyska opera v Avstraliji , Niagarski slapovi v Kanadi in mnogi drugi.

 

Osebe z avtizmom potrebujejo veliko razumevanja, podpore in spremenjene obravnave drugačnosti, da lahko aktivno družbeno participirajo. V naši družbi so jim te pravice velikokrat kršene. Osebe z avtizmom pa predstavljajo za družbo tudi velik potencial, saj znajo biti zelo kreativne, kar že prepoznavajo v nekaterih vodilnih svetovnih podjetjih v tujini pa tudi pri nas.

 

 

 


Oglejte si tudi