Kobarid

JUTRI
22°C
14°C
SOB.
24°C
11°C
Oceni objavo

Slovesno odprli varno pešpot v Kobaridu

Z Dnevom brez avtomobila, 22. septembrom, se zaključuje Evropski teden mobilnosti. V prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti se je pod sloganom Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost letos združilo 2413 mest iz 51 držav širom sveta, letos prvič tudi Kobarid.

Občina Kobarid je že prek leta pristopila k izvedbi več trajnostnih ukrepov, med katerimi velja še posebej izpostaviti urejanje varne pešpoti v mestu. Na današnjem Dnevu mobilnosti v Kobaridu je potekalo slovesno odprtje prvega dela te poti, po kateri sta se uradno prvič sprehodila kobariški župan Robert Kavčič in ravnateljica tukajšnje osnovne šole Melita Jakelj. Slovesnost, ki se je v dopoldanskem času odvijala ob igrišču na Šarfovi ulici, je pospremil kulturni program. Nastopili so učenci kobariške osnovne šole, rdeča nit programa pa je bil promet.

Udeleženci Dneva mobilnosti v Kobaridu so spoznavali trajnostno mobilnost in varnost v prometu. Med 6. in 13. uro sta bili za promet zaprti Gregorčičeva in Šarfova ulica. Zasedli so ju pešci. Mnogi obiskovalci in domačini so z navdušenjem pozdravili zaporo. Po zaključeni slovesnosti na Šarfovi ulici so učenci zavzeli obe ulici in prostor pred šolo, kjer so potekale športne aktivnosti v okviru tehniškega dne, ki ga je organizirala šola. Ulici sta oživeli in bili napolnjeni z otroškim smehom.

Na Dnevu mobilnosti v Kobaridu so svoje delo predstavili policisti, redarji, gasilci in predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid. Udeleženci dogodka pa so si lahko ogledali, nekateri tudi preizkusili električni avtomobil, ki ga je za ta namen v Kobarid pripeljal predstavnik Redarske službe Ljubljana.

Vabljeni k ogledu foto utrinkov Dneva mobilnosti v Kobaridu. Poučno, koristno, športno, kulturno in zabavno!

1/15















Oglejte si tudi