DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Luč miru iz Betlehema tudi na Občini Kobarid

Luč miru je mednarodna dobrodelna akcija, ki v Sloveniji poteka že petindvajset let. Geslo letošnje akcije je: "Se samo zdi ali res gori?"

Župan Občine Kobarid Robert Kavčič je danes iz rok kobariških skavtov prejel Luč miru iz Betlehema.Prisluhnil je letošnji poslanici: »Imam majhen problem. Tvoj dar še vedno gori, a se bojim, da brez prave strasti.« »Pomisli, ni vse odvisno samo od tvoje moči. Pomembno je, da je tvoje dejanje dejanje ljubezni. To šteje, to greje.«

"Plamen Luči oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti" so zapisali skavti na svoji spletni strani.

Kobariški župan je kobariškim skavtinjam in skavtom izrekel dobrodošlico in se jim zahvalil da dobro delo, ki ga opravljajo in delijo z vsemi. Poudaril je pomen miru in medsedbojnega razumevanja ter jim zaželel mirne božične praznike in srečno novo leto!



1/2

Predstavili so letošnjo poslanico. Foto: Nataša Hvala Ivančič

Župan jim je izrekel dobrodošlico in poudaril pomen miru in medsedbojnega razumevanja ter jim zaželel mirne božične praznike in srečno novo leto! Foto: Nataša Hvala Ivančič



 

Oglejte si tudi