Kobarid

DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Konec tedna je bil na Kobariškem športno in zabavno obarvan

V četrtek, 18. junija 2015, je na kobariškem trgu potekala otvoritvena slovesnost Svetovnega pokala v spustu na divjih vodah SOČA 2015. Tekmovalni del se je odvijal v petek in soboto na Trnovem ob Soči. 

 

Na otvoritveni slovesnosti so se občinstvu predstavili tekmovalci iz 12 držav, katere so spremljali učenci OŠ Kobarid in Bovec. Nekateri tekmovalci so na odru osebno prevzeli štartno številko in ob tem povedali nekaj besed. 

 

Občinstvo so pozdravili in nagovorili, župan Občine Kobarid Robert Kavčič, župan Občine Bovec Valter Mlekuž in predsednik Kajakaške zveze Slovenije Andrej Ribič.

Župan Robert Kavčič je v svojem nagovoru poudaril pomen športnega turizma in Soče, ki povezuje celo dolino in privablja ljubitelje vodnih športov iz vsepovsod. Občina Kobarid je tudi letos prisluhnila in podprla pobudo Kajakaške zveze Slovenije in Kajak kluba Soške elektrarne ter  skupaj z ostalimi lokalnimi akterji priskočila na pomoč pri organizaciji tega dogodka. Ob koncu nagovora je vsem tekmovalcem zaželel veliko sreče na prhajajočih tekmovanjih na reki Soči.

 

Otvoritveni program so sooblikovali mladi glasbeniki Glasbene šole Tolmin, plesalke Plesne šole Urška Tolmin in domači kantavtor Borut Skočir s prijatelji. 

 

Prva tekmovanja na Trnovem ob Soči so potekala v petek dopoldne. Tekmovalce so spodbujali učenci OŠ Kobarid in Bovec, ki so si ogledali 1. tek kvalifikacij SPRINT. Tekmo si je v družbi župana in podžupana Občine Bovec ter direktorja Soških elektrarn ogledal tudi podžupan Občine Kobarid. Tekmovalni del se je na Trnovem ob Soči nadaljeval v petek in soboto, podelitve kolajn pa so potekale na osrednjem trgu v Kobaridu. Posebej smo se razveselili zlate kolajne Nejca Žnidarčiča in na kobariškem trgu ponosno dvignili slovensko zastavo.

Poleg zlatega Žnidarčiča sta se kolajne že v petek veselila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta dosegla odlično tretje mesto. V soboto pa Blaž Cof, ki je bil drugi in Peter Žnidaršič – Luka Žganjar za tretje mesto. 

Več o tekmovalnem delu si preberite na spletni strani Kajakaške zveze Slovenije, www-kajak-zveza.si

1/36

Občinstvu so se predstavili tekmovalci iz 12 držav, spremljali so jih učenci OŠ Kobarid in Bovec.

Avstralija

Avstrija

Češka

Francija

Hrvaška

Italija

Makedonija

Nemčija

Španija

Velika Britanija

Združene države Amerike

Slovenija

Osrednja otvoritvena slovesnost je potekala na Kobariškem trgu

Osrednja otvoritvena slovesnost je potekala na Kobariškem trgu

Zbrane je pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Robert Kavčič

Zbrane je pozdravil in nagovoril župan Občine Bovec Valter Mlekuž

Zbrane je pozdravil in nagovoril predsednik Kajakaške zveze Slovenije Andrej Ribič

Kantavtor Borut Skočir s prijatelji

Program so obogatili mladi glasbeniki Glasbene šole Tolmin

Nejc Žnidarčič je na odru prevzel štartno številko

Zaplesale so plesalke Glasbene šole Tolmin

Prva tekmovanja na Trnovem ob Soči so potekala v petek dopoldne. Tekmovalce so spodbujali učenci OŠ Kobarid in Bovec. V sklopu ogleda tekmovanja smo podelili nagrade natečaja za logotip prvenstev na Soči.

Prva tekmovanja na Trnovem ob Soči so potekala v petek dopoldne. Tekmovalce so spodbujali učenci OŠ Kobarid in Bovec.

ekmo si je v družbi župana in podžupana Občine Bovec ter direktorja Soških elektrarn ogedal tudi podžupan Občine Kobarid

Tek po ulicah Kobarida 2015

Medalje sta tekačem podelila ravnateljica šole in kobariški župan

Na Kobariškem trgu smo se skupaj veselili zlate kolajne Nejca Žnidarčiča. Najboljšim je kolajne podelil kobariški župan Robert Kavčičć

Kobariški tek za Primorski pokal 2015

Primorski pokal Kobariškega teka 2015

Zabavali so se tudi najmlajši

Razstava kobariških likovnikov v Zeleni hiši

Zmaga turnirja v briškuli je šla v ženske roke

Bogata sejemska ponudba je na Kobariški trg privabila številne obiskovalce

Sobotna zabava s skupino Kalamari

V nedeljo je potekal Bogdanov memorial

 

Vzporedno s športnim dogajanjem na reki Soči so po ulicah Kobarida tekli osnovnošolci, ki so kljub ne preveč prijaznemu vremenu uspešno pritekli v cilj. Medalje sta najboljšim podelila ravnateljica Melita Jakelj in župan Robert Kavčič. Sledil je koncert domače skupine SUN SET. 

 

Po sobotni podelitvi kolajn Soča 2015 se je športni in zabavni vikend v Kobaridu nadaljeval s tradiciolanim Kobariškim sejmom 2015.

Bogata sejemska ponudba, sejem starin in domače obrti, otroški program, ulična košarka, lovski golaž, turnir v briškuli, tek,... so na trg privabili številne obiskovalce, ki so dan zaključili ob prijetnih melodijah skupine Kalamari.

 

V okviru Kobariškega sejma je v Zeleni hiši še vedno na ogled razstava domačih likovnikov, ki si jo lahko ogledate do konca tega tedna. 

 

V nedeljo se je dogajanje preselilo na Svino v kamp Rut, kjer se je odvijal Bogdanov memorial turnir v malem nogometu.

 

Športno - zabavni vikend se je v Kobaridu zaključil in organizatorji se vsem skupaj zahvaljujejo za podporo in pomoč pri izvedbi dogodka. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi