Kobarid

JUTRI
25°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Jestival je v Kobarid privabil rekordno število ljubiteljev dobre hrane

Zadnjo septembrsko soboto je v Kobaridu potekal 4. Jestival okusov in umetnosti, ki tradicionalno promovira lokalne kulinarične dobrote, s poudarkom na kobariškem štruklju.
Jestival okusov in umetnosti je v Kobarid privabil ljubitelje dobre hrane, kulture in druženja. Za bogato jestivalsko ponudbo so poskrbeli Restavracija Topli Val, Restavracija Kotlar, Turistična kmetija Jelenov breg, Coronini Cafe, Pivovarna Feo, OŠ Kobarid, Društvo Samooskrba Kobarid, Sirarstvo Milk.

Jestival je uradno odprl župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki se je zahvalil organizatorju in vsem ponudnikom ter ostalim akterjem, ki so pripravili program letošnjega kulinaričnega festivala. Na kratko je povzel letošnjo uspešno turistično sezono in načrte za naprej ter vsem obiskovalcem zaželel prijeten dan v Kobaridu. 

Dopoldanski del programa so odprli kolesarji, ki so se iz glavnega kobariškega trga podali na 42. kolesarski vzpon v Drežniške Ravne za pokal Občine Kobarid. Obiskovalce je na ogled Mrzlega studenca povabila predsednica Turističnega društva Kobarid Natalija Rot. V nadaljevanju programa so obiskovalci v družbi cvetličarke Damijane Skubin izdelovali jesensko obarvane cvetlične aranžmaje, z Metko Štrukelj pa lično oblikovane darilne škatlice ter mozaike iz naravnih materialov. Vzdušje na Jestivalu so z zvoki harmonike popestrili mladi harmonikarji Glasbene šole Palbin in igralci amaterske gledališke skupine Kulturnega društva Gorenj konc, ki so s predstavo Julka in Pepč - Ups njki mam du bergešah, nasmejali občinstvo.  Tekom dneva je pri stojnici Karmen Koren potekala j
1/20

Jestival je uradno odprl župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki se je zahvalil organizatorju in vsem ponudnikom ter ostalim akterjem, ki so pripravili program letošnjega kulinaričnega festivala.

Ustvarjalne delavnice z Damjano Skubin.

Ustvarjalne delavnice z Damjano Skubin.

Glavna zvezda festivala je bil kobariški štrukelj.

Ustvarjalne delavnice z Damjano Skubin.

Ustvarjalne delavnice z Metko Štrukelj.

Ustvarjalne delavnice z Metko Štrukelj.

Igralci amaterske gledališke skupine Kulturnega društva Gorenj konc so s predstavo Julka in Pepč - Ups njki mam du bergešah, nasmejali občinstvo.

Koncert skupine Čedahuči.

Občina Kobarid je v projektu KUL.TRA kupila dve premični stojnici-hiški.

Za bogato jestivalsko ponudbo so poskrbeli Restavracija Topli Val, Restavracija Kotlar, Turistična kmetija Jelenov breg, Coronini Cafe, Pivovarna Feo, OŠ Kobarid, Društvo Samooskrba Kobarid, Sirarstvo Milk.

Za bogato jestivalsko ponudbo so poskrbeli Restavracija Topli Val, Restavracija Kotlar, Turistična kmetija Jelenov breg, Coronini Cafe, Pivovarna Feo, OŠ Kobarid, Društvo Samooskrba Kobarid, Sirarstvo Milk.

Za bogato jestivalsko ponudbo so poskrbeli Restavracija Topli Val, Restavracija Kotlar, Turistična kmetija Jelenov breg, Coronini Cafe, Pivovarna Feo, OŠ Kobarid, Društvo Samooskrba Kobarid, Sirarstvo Milk.

Za bogato jestivalsko ponudbo so poskrbeli Restavracija Topli Val, Restavracija Kotlar, Turistična kmetija Jelenov breg, Coronini Cafe, Pivovarna Feo, OŠ Kobarid, Društvo Samooskrba Kobarid, Sirarstvo Milk.

Za bogato jestivalsko ponudbo so poskrbeli Restavracija Topli Val, Restavracija Kotlar, Turistična kmetija Jelenov breg, Coronini Cafe, Pivovarna Feo, OŠ Kobarid, Društvo Samooskrba Kobarid, Sirarstvo Milk.

Za bogato jestivalsko ponudbo so poskrbeli Restavracija Topli Val, Restavracija Kotlar, Turistična kmetija Jelenov breg, Coronini Cafe, Pivovarna Feo, OŠ Kobarid, Društvo Samooskrba Kobarid, Sirarstvo Milk.

Jestival sta obiskala tudi igralca Ene žlahtne štorije.

Vzdušje na Jestivalu so z zvoki harmonike popestrili mladi harmonikarji Glasbene šole Palbin.

O kobariškem štruklju so spregovorili kobariški gostinci in obiskovalcem zaupali različne načine njegove priprave.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj Dolina Soče.
estivalska izmenjava oblačil, kjer so si obiskovalci skozi ves dan izmenjevali kose oblačil.

Glavna zvezda festivala je bil kobariški štrukelj. O njem so spregovorili kobariški gostinci in obiskovalcem zaupali različne načine njegove priprave. S predstavniki posoških ponudnikov lokalnih pridelkov in podjetij Mlekarna Planika, Faronika in salamerija Alpija smo se pogovarjali o možnostih in izzivih lokalnih produktov na globalnem trgu.


Večer se je sklenil z nagradnim žrebanjem nagrad za sodelujoče obiskovalce in koncertom skupine Čedahuči.


Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj Dolina Soče.

Vabljeni k ogledu foto utrinkov.

 

Oglejte si tudi