DANES
23°C
12°C
JUTRI
20°C
14°C
Oceni objavo

Cirkovška olimpijada – Veter v laseh

V petek, 20. 5. 2022, se je v Cirkovcah na športnem igrišču odvijala otroška olimpijada, ki je bila del projekta Veter v laseh – s športom proti drogi. Na olimpijadi so sodelovali otroci Osnovne šole Cirkovce.

Sodelovalo je 210 učencev od 1. do 9. razreda, ki so se pomerili v različnih športnih disciplinah. Igrali so nogomet, dvoransko odbojko, odbojko na mivki, pomerili so se v gimnastiki, dvoranskem hokeju ter rolanju z ovirami. Za športno udejstvovanje so bili nagrajeni s paketom, ki smo ga pripravili s pomočjo naših sponzorjev ter s promocijskim paketom projekta Veter v laseh - s športom proti drogi. Vsak udeleženec je prejel tudi medaljo.

Dogodka pa ne bi mogli organizirati brez velikosrčnih ljudi. Zato se zahvajujemo večjim donatorjem, to so: Plastika Medved, Galvanizacija Fric, Transport Frangež, K2 Finance, LANCom, Kontek, Kety Emmi, Agencija DAMN, Guma Koren, bp biro, Kron Telekom in Cener poslovanja.

Otroška olimpijada je tekmovalno obarvana, njen namen pa je, da se otroci med seboj družijo in da se preizkusijo v novih športnih disciplinah. Na ta način jih spodbujamo k telesni aktivnosti in širimo športni duh med mlade kot edini pravi način, s katerim se lahko spopadejo proti vsem oblikam zasvojenosti. Velikokrat pozabljamo, da je prav zdravo telo tisto, ki je temelj zdravega duha.

1/9









Cirkovško olimpijado organiziramo že vrsto let in je stalnica pri promociji športnega dogajanja v naši občini. Trudimo se, da bi s tem dogodkom prispevali k ozaveščenosti otrok o pomembnosti gibanja in športa za fizični, kakor tudi psihični razvoj vsakega posameznika. Na dogodku otroci sodelujejo v različnih športnih panogah in se preizkusijo tudi v novih, njim nepoznanih.

S takšnimi in podobni projekti želimo naučiti otroke in njihove starše, da v športu, kot v življenju, sreča spremlja hrabre.

Športno društvo Cirkovce

Oglejte si tudi