Kidričevo

DANES
24°C
8°C
JUTRI
21°C
10°C

PGD Starošince v letu 2022

Lansko leto se je za naše društvo pričelo kar malo stresno. V začetku leta smo imeli 69. občni zbor društva, katerega smo lahko ponovno organizirali na način kot v predkoronskem času. Zatem pa so sledile priprave na praznovanje 70 let obstoja Prostovoljnega gasilskega društva Starošince. Seveda smo vestno opravljali tudi druge obveznosti in zadolžitve društva.

Konec aprila smo skupaj z vaščani postavili mlaj, se podružili in kovali nadaljnje načrte. Sledile so vaje ter priprave na občinsko gasilsko tekmovanje, ki je potekalo v Lovrencu na Dravskem polju. Tekmovanja smo se udeležili s šestimi ekipami in dosegli odlične rezultate, enkrat 6. mesto, trikrat 2. mesto ter dvakrat 1. mesto. Trije naši člani so se udeležili sejma zaščite in reševanja Interschutz v Nemčiji.

Nato pa je hitro prišlo poletje, ko se je v vasi odvil glavni dogodek leta – naše slavje ob sedemdesetletnici društva. V tednu pred osrednjo prireditvijo smo organizirali gasilsko vajo, katere se je udeležilo devet gasilskih društev. 2. julija 2022 pa je bil slavnostni dan za vse naše člane. Prireditev smo pričeli tako kot se spodobi, z gasilsko parado, ešalonom gasilcev in gasilskih vozil. Za zabavo po uradnem delu je poskrbela glasbena skupina POP DESIGN, s katero smo se zabavali do jutranjih ur.

Vendar pa v življenje pogosto poseže nesreča in konec meseca julija je Kras prizadel velik gozdni požar, katerega so pomagali gasiti gasilci iz celotne Slovenije in iz sosednjih držav. Tudi člani našega društva so se dvakrat pogumno odpravili na pomoč. Hvala vam fantje, da ste izkazali pogum in se podali v neznano.

Tradicionalno smo septembra priredili gasilsko-vaške igre, imenovane Igre brez meja, ki so namenjene mladim in mladim po srcu. V večernih urah pa je v dvorani potekalo že sedmo gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda, katerega se je udeležilo enajst ekip.

1/2


V oktobru, mesecu požarne varnosti, smo se udeležili gasilske vaje članic GZ Kidričevo, občinske vaje GZ Kidričevo, kakor tudi piknika operative ter seveda vseh ostalih organiziranih vaj znotraj zveze. V novembru smo se urili z gasilsko ploščadjo ZD-28 in skupaj z ostalimi vaščani po vasi izobesili lučke ter pomagali pri organizaciji prižiga lučk po vasi. V začetku decembra smo prevzeli drsališče v Parku pod tisočerimi zvezdami in tako leto pripeljali h kraju.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem članom in članicam za njihov trud in požrtvovalnost. Skupaj smo to leto izpeljali odlično z nasmehom in dobro voljo. Zahvalili bi se radi tudi vsem vaščanom in sponzorjem za njihovo neomajno podporo. Naj bo naše sodelovanje še naprej tako uspešno!

Z gasilskim pozdravom: »Na pomoč!«

 

 

Oglejte si tudi