Kidričevo

JUTRI
21°C
11°C
TOR.
20°C
12°C
Oceni objavo

Letošnje leto s sloganom kre-aktivni!

Skupina mladih – Sosednji prijatelji Kidričevo – v letošnjem letu obeležuje že osmo obletnico skupnega druženja otrok in mladih. Veseli in ponosni smo, da se nam je v zadnjih letih pridružilo kar nekaj novih članov, s katerimi skupaj oblikujemo ideje in realiziramo dogajanje v skupini. Tako se lahko pohvalimo, da smo lansko leto skupaj pripravili raziskovalno nalogo »Naj bo naselje prijazno mladim« in izdali predstavitveno knjižico, pripravili dejavne poletne dni za otroke in mlade, izdelovali na kreativnih delavnicah ter kramljali na skupinskih srečanjih ...

Letošnje leto smo začeli s skupnim izletom - in se z avtobusom odpeljali v Maribor na drsanje v Ledno dvorano in ogled filma v Koloseju - ter s skupinskim srečanjem, na katerem smo oblikovali letni načrt.

Zraven mesečnih srečanj v našem prostoru v dvorani v Kidričevem v letošnjem letu pripravljamo sodelovanja s fundacijo V objemu skupnosti Kidričevo in Zgodovinskim društvom Kidričevo.

V načrtu pa imamo tudi vključitev v Mrežo prostovoljnih organizacij (Filantropija Slovenija) in sodelovanje z Inštitutom za politiko mladih. Že v tem mesecu pa pripravljamo medgeneracijsko kreativno srečanje naših članov in starejših Doma ostarelih Kidričevo, aktivno sodelovanje na dogodku ustanovitve zgoraj omenjene fundacije V objemu skupnosti Kidričevo, ki bo 31. 5. v Parku mladosti, ter pomoč in predstavitev na Mednarodnem sejmu zbirateljev starin v organizaciji Zgodovinskega društva Kidričevo.

Med poletnimi počitnicami si želimo tudi letos izpeljati dejavne poletne dni za otroke in mlade pod idejnim naslovom Patrika Komljenovića - KRE-AKTIVNI, v katere bi načrtovano vključili športne in kreativne dejavnosti, obisk enega od slovenskih kopališč in predstavitev kakšnega društva, ki se ukvarja z mladimi.

 

Veseli smo, ko smo skupaj mladi in skupaj oblikujemo naš prosti čas, se zavzemamo za nekaj lepega in dobronamernega, se tako na pravi način družimo in stopamo po poteh, ki nas bodo (upamo) pripeljale v lepa in miselno prava življenja.

 

INFO: www.sosednjiprijatelji.webs.com

Žan Jerenko, predsednik skupine

Oglejte si tudi