Kidričevo

DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Gibanje povezuje ljudi, ki stremijo k napredku in boljšemu počutju

Vse več posameznikov ravnovesje med službenimi in družinskimi obveznostmi najde v rekreativnem športu, kjer je s strokovno podporo in ustrezno izbiro športne aktivnosti možno hitro in vidno napredovati.

Napredek se v življenju zgodi, ko se zanj potrudimo in predvsem ko zavestno stremimo k njemu. Rekreativni športniki in športnice smo vsi, ki se v prostem času ukvarjamo s športnimi aktivnostmi, da izboljšamo svoje telesno in psihično počutje, pa tudi z namenom druženja in spoznavanja novih ljudi.

V prostorih Športnega društva Train with us oz. Trawius, ki pod strokovnim vodenjem Sandre in Daria Kočevar deluje v Kungoti pri Ptuju, potekajo treningi funkcionalne vadbe CrossFit. Društvo sestavlja zelo aktivna skupina članov različnega starostnega razpona, med katerimi so posamezniki, pari in družine, ki se zavedajo, da z gibanjem pozitivno vplivajo na lastno počutje, samopodobo in kakovost svojega življenja v prihodnosti. V vzdržljivosti lahko napredujemo v vsakem življenjskem obdobju, kar je zelo dobrodošlo, saj tako mlajši kot starejši ob vadbi zaznajo razliko na telesu in počutju. Napredek nam namreč daje zagon in nas motivira za pogostejšo in zahtevnejšo vadbo.

Da bi nekoliko menjali okolje, v katerem treniramo, ter da bi se še bolj okrepile vezi, ki so se tekom let in prepotenih ur skupne vadbe stkale med člani duštva, smo se tudi letos v začetku junija odpravili na tradicionalni Trawius summer camp. Poletnega kampa se je že drugo leto zapored udeležilo dvajset članov, ostali so pridno trenirali v telovadnici v Kungoti. Organiziran Trawius kamp je po besedah udeležencev tudi letos presegel pričakovanja, saj je bil dobrodošel kratek aktiven pobeg od rutine, ki nam je dal nov zagon in energijo. 

Da bi se izognili visokim temperaturam in čim bolje izkoristili prostor, ki ga za izvajanje rekreativnih športnih aktivnosti ponuja obmorsko mesto Pirovac na Hrvaškem, smo treninge izvajali dvakrat dnevno, zgodaj zjutraj in zvečer. V upanju, da nam bosta čas in priložnostna senca olajšala vadbo, smo kar hitro spoznali, da vnaprej pripravljen izbor intenzivnih funkcionalnih vaj ne bo nikogar pustil ohlajenega.


Gibanje in funkcionalna vadba sta samo en skupni imenovalec, ki v našem društvu povezuje člane. Veliko vlogo igrata tudi druženje in smeh. Na poletnem Trawius kampu smo se veliko smejali, igrali odbojko na mivki, plavali v morju in se tudi na ta način polnili z dodatno pozitivno energijo.

Smeh je eden najenostavnejših in najboljših načinov za zmanjševanje vsakdanjega stresa, saj sprošča naše telo, mišice telesa pa so tudi po koncu smejanja še vedno sproščene. V našem društvu kalorij ne porabljamo zgolj z vzdržljivostnimi treningi, temveč tudi s smehom in dobro voljo. Če smo čisto iskreni, pokurjene kalorije kdaj skupaj tudi pridobivamo ob dobri hrani in pijači. Dejstvo je, da je v vsakem okolju kdo, ki nam je po obnašanju in karakterju bližje ter se z njim lažje in bolj intenzivno družimo, pa tudi kdo, ki se mu raje izognemo. Zagotovo pa ima vsak izmed nas pozitivne lastnosti, ki jih ob skupnih treningih in priložnostnih druženjih spoznavamo. Na tak način se med seboj še bolj dopolnjujemo in povezujemo.

Nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje, dvigovanje predmetov s tal ali tek za otroki je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalne gibe za izvedbo vsakodnevnih opravil. Vse to in še več krepimo vsak delovni dan v letu v Kungoti. Treningi potekajo od ponedeljka do petka vsak dan v telovadnici ali na prostem. Izgovorov, da nimamo časa oziroma da nam termini ne ustrezajo, ni, ker s prvim treningom začnemo že ob 6. uri zjutraj, z zadnjim pa zaključimo v večernih urah.

Morda boste tudi vi kdaj del naše »Trawius družine«. Dobrodošli ste vsi, ki želite v življenju narediti korak naprej in ne glede na starostno obdobje, v katerem ste, poskrbeti za dobro počutje. Pa ne pozabite  nikoli ni prepozno začeti.

Sandra Kočevar

 


1/37





































Oglejte si tudi