JUTRI
26°C
9°C
TOR.
21°C
15°C
Oceni objavo

5. obletnica jutranje telovadbe v Kungoti

Članice Šole zdravja iz Kungote smo se to jesen pripravljale na praznovanje pete obletnice našega druženja ob jutranji telovadbi. A pogoji za druženje so se iz tedna v teden vse bolj zaostrovali in tako smo se odločile, da bomo praznovale v ožji skupini.

V okviru praznovanja smo se v petek, 1. 10. 2021, udeležile izleta po turistični poti v organizaciji Visit Ravno polje. Turistični vodnik Klavdij nas je popeljal v Miklavž. Tam smo si na steni cerkve pogledale novo odkrito fresko Krištofa. Nato smo se skupaj ustavili v gozdu, kjer se nahaja gomila iz rimskih časov, ki so jo lepo obnovili. Sledila je pot v Starše, kjer smo slišale veliko zanimivosti o zgodovini Starš in si pogledale potomko stare trte. Ustavili smo se še v Zlatoličju, kjer je na ogled bunker. Na koncu našega popotovanja smo se ustavili še na Hajdini ob 1. mitreju, vendar žal nismo imeli ključa, da bi si ogledali notranjost. Ob koncu našega potepa smo bile vse udeleženke presenečene nad dejstvom, koliko lepega imamo v naši bližnji okolici, pa tega ne poznamo, ker se nikoli ne ustavimo. Sklenile smo, da se bomo v pomladnih dneh odpravile še po kakšni turistični poti v naši bližnji okolici. 

1/2


Potem pa smo za našo obletnico pripravile še piknik, na katerega smo povabile naše može in vse tiste, ki nas podpirajo. Druženje je bilo prijetno, čeprav je potekalo v manjši skupini. Seveda pa ni manjkala niti torta, kar se za takšno obletnico tudi spodobi.

Oglejte si tudi