Kidričevo

DANES
23°C
15°C
JUTRI
22°C
13°C

Mladi gasilci iz Lovrenca znova dokazujejo, da si zaslužijo mesto med najboljšimi

Že v mesecu januarju so prostore gasilskega doma PGD Lovrenc na Dr. polju napolnili mladi gasilci – pionirji, mladinci in pripravniki, ki so se, kot vsako leto do zdaj, začeli pripravljati na gasilski kviz mladine.

Kvizi gasilske mladine se organizirajo in izvajajo za preverjanje in pridobivanje znanja ter spretnosti mladih gasilcev, za spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj. Kviza Gasilske zveze Kidričevo, ki je letos potekal 2. marca 2024 v Majšperku, smo se udeležili s sedmimi ekipami. Na zmagovalne stopničke smo se tisti dan podali kar trikrat: 1. in 2. mesto sta osvojili ekipi pionirjev, 3. mesto pa je osvojila ekipa pripravnic. Ob medaljah sta si ekipi pionirjev tisti dan prislužili tudi vstopnico na regijski kviz gasilske mladine. 

Sledili so tedni priprav, piljenja že pridobljenega znanja iz gasilske zgodovine, prve pomoči in požarne preventive. 23. marca 2024 je potekal 19. regijski kviz gasilske mladine v Gorišnici. V kategoriji pionirjev je ta dan tekmovalo kar 27 ekip. Naša ekipa pionirk je v težki konkurenci dosegla odlično 10. mesto, medtem ko se je ekipa pionirjev zopet povzpela na stopničke in dosegla 2. mesto. S tem so naši pionirji pridobili pravico do nastopa na državnem kvizu mladine. 

Uvrstitve na državni kviz smo se neizmerno razveselili, vendar pa nas je zato čakalo še veliko dela. V treh tednih po regijskem tekmovanju smo preživeli ogromno popoldnevov v gasilskem domu, kjer smo gasilsko znanje še dodatno poglabljali, vadili vezanje vozlov in gasilske spretnosti.

13. aprila 2024 je v Račah potekal 22. državni kviz gasilske mladine. Ekipa pionirjev se je zjutraj izkazala pri reševanju vprašanj iz prve pomoči, zgodovine, požarne preventive, pri reševanju križanke in iskanju besed. V celotnem teoretičnem delu tekmovanja so zgrešili zgolj eno vprašanje. Izvrstno so se izkazali tudi na praktičnem delu tekmovanja, kjer pa nam je zmanjkalo malo športne sreče. V konkurenci štiridesetih najboljših ekip iz celotne Slovenije so naši pionirji osvojili odlično 17. mesto.

1/9

Regijski kviz

Kviz GZ Kidričevo

Državni kviz

Državni kviz

Državni kviz

Državni kviz

Državni kviz

Državni kviz

Državni kviz

Izjemno smo ponosni, da se ekipe iz Lovrenca že vrsto let vztrajno prebijajo med najboljše na državnem nivoju, vztrajali pa bomo še v bodoče, da se nam uspe uvrstiti tudi do samega vrha.

Matevž, Gabrijel in Tilen – iskrene čestitke za izjemne dosežke vam želimo vsi člani PGD Lovrenc na Dr. polju.

Oglejte si tudi