DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Obiskali smo DEŽELO KOZOLCEV IN CVIČKA

Člani kulturnih društev občine Kidričevo smo se tokrat podali po poti proti Celju, preko Rimskih toplic in Zidanega mostu do Šentruperta, kjer je bil naš prvi postanek.
Ogledali smo si muzej na prostem, ki mu pravijo tudi Dežela kozolcev. Izjemno zanimivo in poučno so nam predstavili življenje v preteklosti.
Nato smo se odpeljali v bližnjo Mirno Peč, kjer so nam predstavili Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Tam so aktivno sodelovali tudi naši pevci, saj so kot v pravem snemalnem studiu zapeli nekaj domačih uspešnic.
Pot smo nadaljevali do Novega mesta, kjer smo se vkrcali na Rudolfov splav. Vožnja po okljuku reke Krke je bila zelo zabavna, za kar so poskrbeli spretni animatorji. Obenem so nam postregli z okusno pogačo in avtohtonim cvičkom. Našo Karmen so tudi svečano sprejeli med Rudolfove splavarje, saj je z odliko opravila vse zastavljene naloge s pomočjo botra Slavka.
Nadaljevali smo vožnjo v vinorodno območje Dolenjske in na Matjaževi domačiji doživeli dobrodošlico zgovornih gospodarjev v narodni noši. Spoznali smo zgodbo o cvičku in ga degustirali ob ajdovem kruhu ter domačem kravjem siru.
Po poti domov pa smo si privoščili še okusno večerjo. Dan je bil čudovit in domov smo prišli bogatejši za nove prijetne vtise in doživetja.
Predsednica ZKD občine Kidričevo
Petra Hadler

1/4

K.V.

K.V.

K.V.

K.V.

Oglejte si tudi